Toimintamme

Pelastakaa Lapset on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla.

Kuopion Pelastakaa Lapset ry tukee lapsiperheiden arkea, tuottaa iloa lapsille ja edistää lasten arvostusta Kuopiossa ja lähiympäristössä. Erityinen huomio kohdistetaan kaikkein haavoittavimmassa asemassa oleviin lapsiin. Yhdistyksemme edistää myös lasten osallisuuden toteutumista.

Yhdistyksemme hallituksen puheenjohtaja on Liisa Törn ja varapuheenjohtaja Riitta Murtorinne. Sihteerinä toimii Pirjo-Leena Kinanen-Nimmrichter, talousvastaavana Ella Värri, nettivastaavana Satu Soininen, Rukkasryhmän yhdyshenkilönä Kaija Junnilainen sekä varajäseninä Christian Nimmrichter ja Tiina Arppe.

Yhdistyksemme toiminta- ja osallistumismahdollisuudet

RUKKASRYHMÄ

Vapaaehtoisemme kokoontuvat säännöllisesti mm. tekemään käsitöitä ja leipomaan herkullisia leivonnaisia myyjäisiin. Järjestämme mahdollisuuksien mukaan myyjäisiä ja arpajaisia.

Rukkasryhmän toimintaan ovat kaikki tervetulleita.

KERÄYKSET

Osallistumme vuosittain erillaisiin keräyksiin yhdessä muiden järjestöjen kanssa.

Osallistumme Pelastakaa Lasten järjestämiin lipaskeräyksiin liittyen mm. katastrofialueiden lasten avustamiseen.

Kaikissa Suomen Lidleissä on pullonpalautus, jossa voit osallistua lasten auttamiseen antamalla pullonpalautusrahat Pelastakaa Lapsille. Myös osa K-kaupoista on mukana pullokeräyksessä.

EVÄITÄ ELÄMÄLLE

Avustamme vuosittain kuopiolaisia ja lähiympäristön vähävaraisia lapsia harrastusmenoissa Eväitä Elämälle-ohjelmassa. Lisätietoja Hae tukea lapselle -sivulta.

VAIKUTTAMINEN

Pidämme aktiivisesti esillä lasten ja lapsiperheiden hyvinvointiin liittyviä asioita ja lapsen oikeuksia.

Osallistumme erilasiin seminaareihin, koulutuksiin ja tapahtumiin. Kuulumme erilaisiin työryhmiin Kuopion alueella.

Olemme mukana mm. ”Lapsi lasin takana”- ehkäsievän päihdetyön hankeessa. Hankkeen toteuttajana on AnnaLouise Company yhdessä useiden pohjois-savolaisten yhdistysten ja kuntien kanssa.

MUU AVUSTAMINEN

Olemme vuosittain avustaneet vähävaraisia lapsiperheitä jakamalla ruokalahjakortteja yhteistyötahojen kautta.

YRITYSTEN, YKSITYISTEN JA JÄSENTEN TUKI

Jotta kaikki tämä tekemämme työ on onnistunut, on siihen ollut suurena apuna kuopiolaisten yritysten ja yksityishenkilöiden antamat avustukset ja tuki. Olemme vuosittain saaneet kuopiolaisille lapsille kallisarvoista tukea harrastusmenoihin ja toisen asteen oppimateriaamenoihin juuri tätä kautta.

Haluammekin kiittää kaikkia meitä avustaneita.

Sinä yhdistyksemme jäsen, olet ollut suuri tuki meille maksaessasi jäsenmaksusi.

KRIISIVALMIUSTYÖ

Olemme osana kotimaan kriisivalmiustyötämme varautuneet tarjoamaan maahan saapuville lapsille tukea ja lapsiystävällisiä tiloja.

Kriisivalmiuden vapaaehtoisena voit toimia tarvittaessa Lapsiystävällisessä tilassa ja osallistua valmiuskoulutuksiin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä: Kriisivalmiuden vapaaehtoinen


Tule mukaan toimintaamme, niin pääset näkemään oman ja muiden tukijoiden käden jäljen!