Toimintamme

Nippu ilmapalloja puistossa.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2024

Vuosi 2024 on paikallisyhdistyksemme 102. toimintavuosi. Yhdistyksemme painopisteenä ovat raahelaiset lapsiperheet.

Koulujen loma-aikoina tuetaan taloudellisia haasteita omaavia raahelaisia lapsiperheitä, jotta perheet pääsevät yhdessä lomalla yhdessä harrastamaan jotain kivaa toimintaa, esim. uimaan, keilaamaan, pizzalle tai vohvelikahvilaan. Lasten oikeuksien päivän (20.11.) tienoilla järjestämme teatteri/taikuriesityksen tms. Näistä tapahtumista ja kampanjoista tiedotamme Facebook-sivujemme kautta, https://www.facebook.com/raahenpelastakaalapset/

Tuemme Eväitä Elämälle -ohjelman kautta taloudellisissa haasteissa olevien perheiden lasten koulunkäyntiä ja harrastamista kulloinkin käytettävissä olevien varojen puitteissa.  Tästä voi lukea lisää alla olevan linkin kautta.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä: raahe@pelastakaalapset.net

Ajankohtaisista asioista tiedotamme: https://www.facebook.com/raahenpelastakaalapset/

Hallituksemme 2024

Puheenjohtaja  Saila Savela
Mirja Ylikulju
Anni Ylikulju
Ulla Lunki
Elina Sivula
Tanja Ojala

Hallituksen varajäsenet:
Irja Perttunen
Eero Moilanen
Aili Niemi
Suvi Lukkarila-Koskinen
Satu Kallio

Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta

Tukihenkilö-, tukiperhe- ja lomakotitoiminta auttavat lapsiperheitä jaksamaan arjessa

Lapsiperheen elämä on antoisaa, mutta välillä myös vaativaa. Vapaaehtoisena Pelastakaa Lapsissa voit olla mukana auttamassa lasten ja nuorten arjessa tukihenkilönä, tukiperheenä tai lomakotina. Vapaaehtoistoiminta on keino auttaa lapsiperhettä silloin, kun perheen omat voimavarat ovat vähissä. Se tukee lasta ja hänen perheensä jaksamista.

Tukihenkilöt toimivat perheissä hyvin monenlaisissa tehtävissä: keskustelukumppanina, apuna lasten hoidossa ja kasvatuksessa, harrastuskaverina jne. Tukiperheet ovat tavallisia vapaaehtoisia perheitä, joilla on aikaa, tilaa ja lämpöä tukilapsille keskimäärin yhtenä viikonloppuna kuukaudessa. Lomakodissa lasten loma-ajat vaihtelevat kesällä muutamasta päivästä kahteen viikkoon. Lapset voivat käydä lomakodeissa myös muina loma-aikoina.

Vapaaehtoiset saavat tähän toimintaan valmennuksen sekä ammatillista tukea.

Raahessa toimii myös Pelastakaa Lapset ry:n Oulun aluetoimiston vetämää lapsiperheiden tukihenkilö- ja tukiperhetoimintaa. Raahen alueella on noin 20 tukihenkilöä sekä 20 tukiperhettä ja lomakotia. Tarvitsemme kuitenkin jatkuvasti uusia tukihenkilöitä, tukiperheitä ja lomakoteja mukaan toimintaan.

Oletko kiinnostunut toimimaan tukihenkilönä tai kummikotina?

Haluatko hakea perheellesi/lapsellesi tukihenkilöä tai kummikotia?

Tukihenkilö- ja kummikotitoiminta on aluetoimistojen koordinoimaa, joten ota yhteyttä Oulun aluetoimiston tukitoiminnan vastaaviin. Aluetoimistojen yhteystietoihin >>