Yhdistyksen syyskokous

Lappeenrannan Pelastakaa Lapset ry:n syyskokous pidettiin 2.11.2023 Kuutinkulmassa.

Kokouksen aluksi luovutettiin perinteinen Vuoden lapsellinen teko -diplomi. Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset myöntävät tämän tunnustuksen alueellaan poikkeuksellista lapsi- ja nuorisomyönteisyyttä osoittaneelle toimijalle. Tänä vuonna diplomin otti vastaan Pesä Ysien toiminnanjohtaja Ville Lantta. Yseiltä heinäkuisen hyväntekeväisyysottelun yhteydessä saamamme lahjoitus mahdollistaa sen, että pystymme jatkossakin myöntämään harrastustukea Lappeenrannan ja lähialueen kouluikäisille harrastajille.

Kokouksessa kutsuttiin myös ensimmäistä kertaa yhdistyksellemme kunniajäsen, pitkän uran (vuodesta 1969!) yhdistyksen toiminnassa tehnyt Leena Suninen. Kunniajäsen on henkilö, joka on toiminut erityisen ansioituneesti yhdistyksen toiminnassa tai muuten lasten hyväksi, ja Leena täyttää nämä kriteerit enemmän kuin hyvin.

Syyskokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024. Yhdistyksen puheenjohtajana valittiin jatkamaan Saana Kokko, ja hallituksen varsinaisina jäseninä jatkavat Anu Hyrkkänen, Heidi Juntunen ja Satu Martikka. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Kirsi Pennanen. Hallituksen varajäseniksi valittiin Natalia Pettinen ja Leena Suninen.

Kokouksessa vierailivat myös yhteistyökumppanimme Jaana Salakari ja Riikka Telanto Etelä-Karjalan hyvinvointialueen Lasten ja nuorten talolta. Kuulimme heiltä ajankohtaiskatsauksen alueen lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnista.