Rauhallista joulun aikaa ja kiitos kuluneesta vuodesta!

Yhdistyksellämme on takana mielenkiintoinen ja avustusten täyteinen vuosi. 

Toimintamme periaatteena ja tunnuslauseena on apu tulee lähelle ja menee perille. Kattojärjestöltä saamallamme tuella olemme voineet hankkia ruokalahjakortteja, jotka on toimitettu Lasten ja nuorten talon asiantuntijoiden avulla apua tarvitseviin perheisiin. Yhteensä 150 kpl lahjakortteja 7500€:n arvosta on kanavoitu perheisiin tätä kautta vuoden aikana. Olemme mahdollisuuksien mukaan reagoineet myös perheiltä suoraan tulleisiin avunpyyntöihin. 

Toimintamme painopiste on jo pitkään ollut Eväitä Elämälle -toiminnassa. Harrastustuen muodossa olemme tänä vuonna tukeneet 33 lapsen tai nuoren harrastamista. Oppimateriaalitukea yhdistykseltämme on vuoden aikana saanut yksi lukiolainen (hän kirjoitti keväällä ylioppilaaksi!) sekä yksi opistotason opiskelija.   

Toukokuussa jaoimme perinteiset stipendit yhteensä seitsemälle peruskoulunsa päättävälle oppilaalle Lappeenrannan Steinerkouluun, Sammonlahden, Kesämäen, Itä-Suomen ja Lauritsalan kouluihin sekä Kimpisen yläkouluun. Toukokuussa meillä oli myös ilo ottaa vastaan Lappeenrannan Steinerkoulun 7. luokan taksvärkkilahjoitus, joka käytettiin 11-vuotiaan lappeenrantalaisen tanssijattaren harrastuksen tukemiseen.  

Vuoden ehdoton kohokohta oli perjantaina 28.7.2023, kun 271 katsojaa kokoontui Vanhalle kentälle seuraamaan Pesä Ysien peliä Porin Pesäkarhuja vastaan. Hyväntekeväisyysottelun kumppanituotoista 25% lahjoitettiin yhdistyksellemme. Ottelun suojelijana ja avauspallon heittäjänä toimi maakuntajohtaja Satu Sikanen. Paikalle oli kutsuttu Lappeenrannan kaupungin luottamushenkilöitä, jotka saivat ottelun aikana tietoiskun yhdistyksemme toiminnasta. Iloksemme PesäYsit on päättänyt jatkaa hyväntekeväisyystoimintaa kanssamme, ja seuraava ottelu onkin luvassa jo tulevana keväänä! 

Tänä jouluna olemme saaneet ennätysmäisen määrän viestejä lapsiperheiltä, jotka tarvitsevat apua jouluvalmisteluihin. Iloksemme olemme voineet tarjota jouluapua lähes 60 perheelle. Lämpimät kiitokset SPR:n Lappeenrannan yhdistykselle kumppanuusavusta sekä asiakaspalvelukeskus Winkille hyvästä yhteistyöstä avustusten jakamisessa! 

Toimintamme pyörii täysin kattojärjestöltä ja lahjoituksina saatujen varojen turvin. Lämmin kiitos kaikille yhdistystämme vuoden aikana lahjoituksella muistaneille – ilman Teitä ei olisi meitä. 

Lappeenrannan Pelastakaa Lapset on pienellä ydinporukalla toimiva ruohonjuuritason järjestö ja olemme aina kiitollisia uusista käsi- ja jalkapareista. Olisiko Sinulla halua ja aikaa tulla mukaan toimintaamme? Ota rohkeasti yhteyttä niin kerromme lisää! 

Toivotamme kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulun aikaa sekä onnea ja menestystä vuodelle 2024. Apu tulee lähelle ja menee perille myös ensi vuonna!