Toimintamme

Nippu ilmapalloja.

Lasten ja nuorten tasavertaiset mahdollisuudet harrastuksiin ja koulutukseen ovat meille tärkeitä, siksi tärkein toimintamuotomme on Eväitä Elämälle -ohjelman mukainen harrastustuki ja toisen asteen koulutuksessa olevien nuorten oppimateriaalituki. Näihin avustuksiin käytimme vuonna 2022 yli 11000 euroa ja tukea saavia lapsia ja nuoria oli yhteensä 29. Lisäksi jaoimme ruokalahjakortteja vaikeassa taloudellisessa tilanteessa oleville perheille yhteensä 7930 euroa, tuettuja perheitä oli yhteensä 94, joista 20 ukrainalaisperhettä. Kaiken kaikkiaan avustimme yläsavolaisia perheitä yli 19000 eurolla! Tätä työtä tekemään tarvitsemme myös uusia vapaaehtoisia ja sitä kautta uusia voimavaroja. Haluatko sinä olla mukana?

Olemme yksi kolmesta Perheentalo-yhteistyön toimijasta MLL:n Iisalmen yhdistyksen ja Ylä-Savon Ensi- ja turvakotiyhdistyksen kanssa. Sen voimin kehitämme perhekeskustoimintaa ja kynnyksetöntä perheiden kohtaamispaikkaa, jossa heille on tarjolla monipuolista tukea perheen arkeen ja vanhemmuuteen. Mm. alueellamme jo yli 20 vuotta ollutta Pelastakaa Lasten lapsiperheiden tukihenkilötoimintaa  kehitetään ja tukihenkilöiden jaksamista edistetään yhteistyössä Pelastakaa Lasten Itä-Suomen aluetoimiston, yhdistyksemme ja Perheentalo-toiminnan voimin, nykyisin myös sporttikummit toimivat samalla periaatteella.

Haluamme järjestää lapsille ja perheille iloa tuottavia tapahtumia kuten konsertteja, teatteriesityksiä ja lastenjuhlia. Viime vuoden kohokohta oli Pelastakaa Lasten 100-vuotissynttärit Kilpijärven koululla, jossa oli juhlimassa lähes 500 pientä ja isoa!

Yhteystiedot

Iisalmen Pelastakaa Lapset ry
Pohjolankatu 6 L 6
74100 Iisalmi

Hallitus 2023

Puheenjohtaja Päivi Korolainen p. 0440 273 708 iisalmi@pelastakaalapset.net
Sihteeri Lea Ihatsu-Herranen
Varapuheenjohtaja Helena Saastamoinen
Rahastonhoitaja / jäsen Pirkko-Liisa Metso
Jäsen Laura Ahonen

Varajäsenet MaijaLeena Kumpulainen ja Riitta Murtola