Tilat

Kuva Perheentalon sisätiloista, kuvattu ulko-ovelta päin

Kohtaamispaikka Kuopion ydinkeskustassa

Lapsiperheiden oma tila

Perheentalon leikkitila, etualalla leikkiteltta

Perheentalo on noin 240m2 esteetön liiketila Kuopion keskustassa, joka soveltuu lapsiperheiden toimintaan ihanteellisesti. Tilassa on inva-wc, asiakas-wc, keittiö, leikkitiloja, toimisto sekä henkilökunnan tilat. Tila ja sen varusteet ovat maksutta perheiden käytettävissä talon aukioloaikana.

Lapsiystävällinen tila

Kriisitilanteessa Pelastakaa Lapset voi perustaa lapsille ja perheille viranomaisten tukena Lapsiystävällisen tilan. Lapsiystävällinen tila -toiminta on Pelastakaa Lasten ja muiden kansainvälisten humanitääristen toimijoiden eri puolilla maailmaa käyttämä toimintamalli lasten tukemiseksi katastrofi- ja kriisitilanteissa. Toiminta tuo lasten elämään mielekästä tekemistä ja vahvistaa lasten selviämistä poikkeuksellisissa olosuhteissa.   

Lapsiystävällinen tila -toiminnalla on mahdollisuus tuoda säännönmukaisuutta, pysyvyyttä ja ennustettavuutta turvapaikanhakijalasten ja heidän vanhempiensa arkeen. Lapsiystävällinen tila on paikka, jossa lapsi voi olla ensisijaisesti lapsi, ja tehdä lapselle ominaisia asioita kuten pelata, leikkiä ja askarrella turvallisten aikuisten ohjauksessa.