Toimintamme

Jyväskylän Pelastakaa Lasten toiminnan painopiste on Jyvässeudulla. Yhdistyksemme tukee nuoria opiskelijoita opintokuluissa Eväitä Elämälle- ohjeman kautta. Saman ohjelman kautta tuemme lasten ja nuorten harrastuksia. Jaamme lisäksi vuosittain Hyvä Ystävä-stipendit Jyväskylän peruskoulujen 5. luokkalaisille.

Suoran tukemme piirissä oli vuonna 2022 noin 126 lasta perheineen (perheavustukset, oppimateriaali- ja harrastetuki).

Olemme mukana mahdollisuuksin mukaan monissa lasten ja perheiden tapahtumissa paikkakunnallamme. Kesäisin järjestämme Mäki-Matin perhepuistossa lastentapahtumapäivän.

Lasten Oikeuksia olemme juhlineet järjestämällä elokuva-, teatteri- tai muita kulttuuriesityksiä kutsuvieraslapsille- ja nuorille perheineen. Tapahtumien mahdollistajana on STEA.

Vuoden lapsellinen teko on tunnustuksemme lapsiystävällisestä ja lasten oikeudet tunnistavasta työstä lasten ja nuorten kanssa. Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen Nuorten taidetyöpajan Ukraina-hankkeelle on myönnetty  tunnustus vuonna 2022 työstään Ukranalaisten nuorten hyväksi.

Yhdistyksemme hallitus kokoontuu kuukausittain. Kokouksemme ovat mukavia tapaamisia lasten asioiden äärellä. Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Teemme yhteistyötä Keski-Suomen aluetoimiston kanssa. Aluetoimisto vastaa ammatillisesta lastensuojelutyöstä, kuten adoptioista ja sijaisperhetoiminnasta sekä loma- ja tukiperhetoiminnasta ja tukihenkilötoiminnasta.

Maailman lasten auttamiseksi yhdistyksen toiminta kohdistuu Venäjälle Karjalan kummikohteisiin sekä muihin järjestön kansainvälisiin kohteisiin. Tuki välitetään Lasten Hätäapurahaston kautta.

Jäsenmaksumme on 28 euroa ja 18 euroa nuorisojäsenille. Jäsenmaksulla saa myös järjestön Pelastakaa Lapset- lehden.

Voit tukea toimintaamme ja paikkakuntamme lapsia lahjoituksin. Tilinumeromme on FI16 4762 0010 0942 66. Laitathan viitteeseen toiveesi lahjoituksesi käytöstä. Otamme mielellämme vastaan myös muuta tukea toimintaamme. Kiitos avustasi lapselle ❤