Hae tukea lapselle

Lapsi jalkapallo kainalossa ulkona.

Harrastustuki   

 Tuemme alle 18-vuotiaiden lasten harrastamista myöntämällä tukea kohtuullisiin ja välttämättömiin harrastuskuluihin silloin, kun harrastuksen aloittaminen tai sen jatkaminen on uhattuna perheen taloudellisen tilanteen vuoksi.   

Tuki on tarveharkintaista yksilötukea lapselle ja se annetaan todellisten kulujen perusteella. Tukea ei myönnetä ryhmille tai harrastusseuroille ja sitä voidaan myöntää kulloinkin käytettävissämme olevien resurssien puitteissa.   

Tuen tarkoituksena on edistää lapsen yhdenvertaisuutta antamalla mahdollisuus osallistua edes yhteen harrastukseen.  

Me Tuusulan Pelastakaa Lapset ry:ssä jaamme VAIN harrastustukea. Toiminta-alueemme ovat Tuusula, Kerava ja Järvenpää.

  • Seuraavat hakuajat: 1.2-31.5.2024 (20.2.2024 alkaen hakemuksia ei voida ottaa enää vastaan). Seuraava hakuaika 1.9-30.11.2024. Päätökset tehdään saapumisjärjestyksessä ja tieto lähetetään tuen hakijalle saman aikaisesti sähköpostilla.  
  • Ohjelmassa jo mukana olevien tulee tehdä uusi hakemus ja se käsitellään samoin ohjein.
  • Emme voi ottaa hakemuksia vastaan hakuajan ulkopuolella.

Eväitä Elämälle -ohjelman tuki kohdennetaan lapsille, joiden mahdollisuus osallistua harrastuksiin on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi.

Lähetä täytetty hakulomake osoitteeseen tuusula@pelastakaalapset.net tai postitse osoitteeseen:

Tuusulan Pelastakaa Lapset / Seija Salo Louhelankuja 1 A 31 04400 Järvenpää

Eväitä Elämälle -ohjelma

Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelman kautta tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia ja nuoria harrastus- ja oppimateriaalituen sekä mentoroinnin kautta.

Eväitä Elämälle -ohjelman tuki kohdennetaan lapsille, joiden mahdollisuus osallistua harrastuksiinsa on uhattuna ja joilla on haasteita kattaa oppimateriaalikustannuksia perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi.

Eväitä Elämälle -ohjelma edistää lasten yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja hyvää kehitystä. Sillä tavoitellaan pysyviä muutoksia niin yksilöiden kuin yhteiskunnankin tasolla.

Paikallisyhdistykset toimivat vapaaehtoisvoimin. Tukea myönnetään tarveharkintaisesti ja käytettävissään olevien avustusvarojen puitteissa.

Ohjelman tuloksia vuodelta 2022

Ikonikuva kaksi lasta.

Yli 13000 lasta sai tukea

Tukea jaettiin yhteensä yli 1 milj. euroa
Ikonikuva kaksi ihmistä.

Tukea harrastuksiin

1891 lasta sai harrastustukea
Ikonikuva kirja.

Tukea opiskeluun

270 lasta sai oppimateriaalitukea
Ikonikuva sijaintimerkki.

60 yhdistystä mukana

Tietosuojaseloste