Muut Perheentalolla toimivat ryhmät

Seinään maalattu lehden puu, sekä pahvinen linnunpönttö yhdellä oksalla

Perheentalolla on käyttäjiä myös iltaisin ja viikonloppuisin

Perheentalolla kokoontuu erilaisia ulkopuolisten toimijoiden ohjaamia ryhmiä iltaisin ja viikonloppuisin aukioloaikojen ulkopuolella. Osa ryhmistä on avoimia, eikä etukäteen ilmoittautumista tarvita. Suljettuun ryhmään pääsee mukaan ilmoittautumalla. Lue lisätietoja ryhmistä alta. Tapahtumat-kohdasta näet ryhmien kokoontumisajankohdat.

Kantovälinetreffit

Piirretty kuva naisesta, jolla vauva kantorepussa etupuolella

Kantovälinetreffeillä pääsee ilman ennakkoilmoittautumista ja maksutta tutustumaan erilaisiin vauvan ja lapsen ergonomisiin kantovälineisiin, kuten kantoreppuihin ja kantoliinoihin, sekä saa näiden käyttöön ohjausta. Mikäli kotoa löytyy jo kantoväline minkä käytössä tarvitsee ohjausta, kannattaa se ottaa mukaan treffeille. Treffejä järjestävät Kantoliinayhdistys ry:n Pohjois-Savon jaoston vapaaehtoiset kantovälinetukihenkilöt. Tapahtumissa mukana ovat myös Kuopion ja Siilinjärven kantovälinelainaamot, joista on mahdollista viikkovuokraa vastaan lainata kantovälineitä kotikäyttöön. Kantovälinetreffejä ja lainaamotoimintaa rahoitetaan Kantoliinayhdistys ry:n jäsenmaksuilla ja lainaamoiden vuokratuloilla.


Kuopion seudun itsellisten äitien vertaisryhmä

Kuopion Perheentalolla kokoontuu kuukausittain itsellisten äitien vertaisryhmä, joka on tarkoitettu kaikille lahjasukusolulla itsellisesti lasta odottaville ja lapsen saaneille vanhemmille. Ryhmä on avoin, eikä se vaadi ennakkoilmoittautumista. Myös lapset ovat tervetulleita kokoontumisiin. Osa kerroista on teemoitettu, jolloin myös lastenhoito järjestetään.  Ryhmää koordinoi Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry, ja sitä vetää koulutetut vertaisohjaajat. Seuraa YVPL:n tiedotusta tai kysy lisää: Marjo Meriranta, marjo.meriranta@yvpl.fi, 0400 441 708.


Vauva- ja taaperoperheiden uniryhmä

Vauva- ja taaperoperheiden uniryhmissä vanhemmat saavat tietoa 3kk-3v vauvan ja lapsen unen kehityksestä ja keinoja nukkumista tukevaan arkeen, kun rytmi on hukassa tai unipulma valvottaa ja jaksaminen on koetuksella. Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa perheentalolla ja tapaamisten välillä perheet saavat yksilöllistä ohjausta uniohjaajalta. Yhteen ryhmään mahtuu noin viisi perhettä. Osallistuminen on maksutonta ja luottamuksellista. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Paula Laakkonen p. 0443697219


Nuoret Lesket

Kuopion nuorten leskien vertaisryhmä on tarkoitettu työikäisille puolisonsa tai elämänkumppaninsa menettäneille leskille. Ryhmässä on mahdollisuus tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia ja saada tukea arjessa jaksamiseen. Ryhmässä jaetaan suruun ja leskeyteen liittyviä kokemuksia ja ajatuksia luottamuksellisesti vertaisten kanssa. Vertaisohjattu ryhmä on avoin kaikille työikäisille leskille parisuhteen muodosta, perhetilanteesta ja puolison kuolintavasta riippumatta. 

Ryhmä kokoontuu Perheentalolla kuukausittain, kuukauden toisena tiistaina klo 17:30-19. Ennen ryhmän tapaamista tarjolla on kahvia tai teetä n klo 17:15 alkaen. 
Syksyn tapaamiset: 
Ryhmään voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. 
 

Ryhmän ajaksi järjestetään tarpeen mukaan lastenhoito. Lastenhoidon tarpeesta on ilmoitettava etukäteen viimeistään ryhmän kokoontumista edeltävänä sunnuntaina sähköpostitse nuoretlesket.kuopio@gmail.com 


Yhden vanhemman perheiden olkkari

YVPL logo

Kuopion Seudun Yhden Vanhemman Perheet ry järjestää Kuopion Perheentalolla kerran kuukaudessa kaikille yhden vanhemman perheille tarkoitettuja vertaisryhmätapaamisia, eli olkkareita. Olkkarit on tarkoitettu kaikille yhden vanhemman perheille; eron kokeneille, nuorille leskille, etä- ja lähivanhemmille ja totaaliyksinhuoltajille. Vertaisryhmätapaamisissa on tarjolla pientä purtavaa ja vertaistukea, vinkkejä ja hyvää seuraa. Olet tervetullut tapaamisiin itseksesi tai yhdessä lapsen/lasten kanssa. Tapaamisiin ei ole ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoa: ksyvp@gmail.com tai Facebook: Kuopion Seudun Yhden Vanhemman Perheet ry


Mothers in Business

Punaiset kirjaimet M, I, B

Mothers in Business (MiB) Pohjois-Savo on kaikkien savolaisten vanhempien verkostoitumis- ja vertaistukiyhdistys, jonka toiminnan ytimessä on ajatus tasa-arvoisesta ja perheystävällisestä työelämästä. Toimintamme rullaa eteenpäin vapaaehtoisvoimin ja aktiiviporukkaamme pääsevät mukaan kaikki tapahtumajärjestämisestä kiinnostuneet tekijät. Järjestämiimme avoimiin tapahtumiin, nk. mingleihin, ovat tervetulleita kaikki ikään, sukupuoleen tai lapsilukumäärään katsomatta. Lisätietoa tapahtumistamme ja toiminnastamme löydät osoitteesta www.mothersinbusiness.fi sekä Facebookin Mothers in Business Pohjois-Savo -ryhmästä! 


Vertaistukiryhmä nepsy-lasten vanhemmille

Eijsveikeet ryn logo

Vertaistukiryhmä Nepsy-lasten vanhemmille. Tule mukaan jakamaan ajatuksia vertaisten kanssa! 

Paikka: Kuopion Perheentalo (Lapinlinnankatu 14, Kuopio) 

Kokoontumisajat: Keskiviikkoisin kerran kuukaudessa klo 18-20 10.1.2024 7.2.2024 13.3.2024 10.4.2024 15.5.2024 

Ohjaajina toimivat yhdistyksen koulutetut vertaisohjaajat. Lastenhoitoa ei ole järjestetty.

Ilmoittautumiset: eijsveikeet@gmail.com


Aktiivinen synnytys ry:n keskusteluillat

Aktiivinen synnytys logo

Aktiivinen synnytys ry:n keskusteluillat ovat avoimia kaikille, jotka ovat kiinnostuneita raskaus-, synnytys ja lapsivuodeaikaan liittyvistä teemoista. Ei ennakkoilmoittautumista, tervetuloa!