Huippula-ohjelma – Yrityksille

Vaikuttavaa vastuullisuutta

Ohjelman etusivulle

Rakennetaan yhdessä hyvinvoivaa ja turvallista digiarkea!

Pelastakaa Lapset tuottaa yhdessä Opetushallituksen, Accenturen, Gigantin, Microsoftin ja Telian kanssa digitaalisen oppimisratkaisun, jonka avulla vahvistetaan viidesluokkalaisten digitaalisen hyvinvoinnin ja turvallisuuden taitoja. Ratkaisu on osa vuonna 2021 käynnistettyä Huippula-ohjelmaa.

Tavoitteenamme on, että vuonna 2022 julkaistava ratkaisu tulee muutamassa vuodessa käyttöön vähintään 70 prosentissa suomalaisista kouluista. Oppilaille suunnatun alustan lisäksi opettajille jaetaan ajantasaisia oppimateriaaleja teemasta.

Alustan tuottaman datan avulla opetuksen kehittäjät saavat päivittyvää tilannekuvaa lasten osaamisen tasosta ja mahdollisista puutteista. Ratkaisun tietoturvaan kiinnitetään erityistä huomiota, eikä esimerkiksi lasten henkilötietoja ei tallenneta järjestelmään.

Ohjelma jatkuu vähintään vuoteen 2025 asti.

Tavoitteena paras mahdollinen hyvinvointi digitaalisessa yhteiskunnassa

Digitaalisuus on tuonut lasten elämään uusia mahdollisuuksia, mutta myös uhkia. Lapset ja heidän elämässään olevat aikuiset tarvitsevat ajantasaista tietoa digitaalisuuden hyvinvointivaikutuksista ja kykyä pitää itsestään hyvää huolta nopeasti muuttuvassa digiympäristössä. Tarvitsemme kattavaa ja päivittyvää tietoa lasten osaamisesta digitaalisen hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. 

Lapsilla on oikeus parhaaseen mahdolliseen hyvinvointiin ja turvallisuuteen myös verkossa. Meidän tehtävämme on varmistaa, että tuo oikeus toteutuu tasapuolisesti.

Vaikuttavaa vastuullisuutta

Ryhtyminen ohjelman kumppaniksi on helppo ja vaikuttava keino turvata lasten hyvinvointi aina vain digitaalisemmassa yhteiskunnassa. Yhdessä lasten, opettajien ja alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa rakennettu ohjelma tarjoaa yrityksille monenlaisia tapoja tulla mukaan. Tavoittamalla lapset kouluissa ja tukemalla opettajien työtä varmistamme mahdollisimman tasa-arvoisen taitojen kehittymisen tärkeässä ikävaiheessa.

Tavoittamme ohjelman avulla huomattavan osan Suomen viidesluokkalaisista, heidän opettajistaan ja vanhemmistaan ja tarjoamme kumppaneillemme positiivista näkyvyyttä kymmenien tuhansien suomalaisten keskuudessa.

Ohjelman pääyhteistyökumppanit ovat Opetushallitus, Accenture, Gigantti, Telia ja Microsoft. Hankkeessa ovat mukana myös Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Mediakasvatusseura ja Edita.

Tervetuloa mukaan – etsitään yhdessä yrityksellesi sopiva tapa tehdä vaikuttavaa vastuullisuustyötä työtä lasten hyväksi!

Yhteydenotot

Laura Sillanpää

asiantuntija,
digitaalinen hyvinvointi

050 438 7413

Antti Järventaus

kehittämispäällikkö,
Digitaalinen hyvinvointi ja lapsen oikeudet -tiimi

 050 364 6410