3 syytä ryhtyä Pelastakaa Lasten vapaaehtoiseksi

3 syytä ryhtyä Pelastakaa Lasten vapaaehtoiseksi

Pelastakaa Lapsilla toimii lähes 3000 vapaaehtoista lasten ja nuorten tukena ympäri Suomea. Listasimme 3 tärkeintä syytä, miksi sinun kannattaisi liittyä mukaan.

1.Tuet kaikista tärkeimpiä: lapsia ja nuoria

Turvallisten aikuisten merkitystä lapsuudessa ei voi korostaa liikaa. Lapsena saatu rakkaus, lämpö, huomio ja tuki kantavat pitkälle aikuisuuteen.

Vapaaehtoisemme toimivat luotettavina ja turvallisina aikuisina lapsille ja nuorille ympäri Suomea. Jokaisen vapaaehtoisen antama aika ja tuki on tärkeää lapselle tai nuorelle juuri siinä hetkessä, mutta sen vaikutukset voivat olla vieläkin kauaskantoisemmat.

”Palkitsevaa toiminnassa on ajatus siitä, että pienellä aikapanostuksella voi vaikuttaa lapsen elämään valtavasti. ” – Pelastakaa Lasten vapaaehtoinen

2. Lisäät omaa onnellisuuttasi

Vapaaehtoistoiminnalla ennaltaehkäistään lasten syrjäytymistä, mielenterveysongelmia ja rakennetaan onnellisempaa lapsuutta, mutta myös onnellisempia aikuisia. Ihminen on nimittäin onnellisimmillaan auttaessaan muita.

Lukuisat tutkimukset osoittavatkin, että vapaaehtoistyöllä on positiivisia vaikutuksia myös vapaaehtoisen hyvinvointiin.

World Happiness Report 2019 –raportissa esimerkiksi todettiin, että vapaaehtoistyö parantaa mielenterveyttä ja elämänlaatua. Vuonna 2021 Suomessa tehdyssä kyselyssä taas kävi ilmi, että vapaaehtoistoiminta edistää siihen osallistuvan hyvinvointia, osallisuutta ja merkityksellisyyden tunnetta.

”Lasten ilo, nauru ja hyvä olo palkitsee.” – Pelastakaa Lasten vapaaehtoinen

3. Saatat parantaa omaa terveyttäsi ja elää pidempään

Vapaaehtoistyö voi jopa pidentää elinikääsi! Tutkimukset osoittavat, että hyväntekeminen alentaa verenpainetta, stressiä ja ennustaa pidempää elinikää.

Vapaaehtoistoiminta lasten ja nuorten kanssa saattaa hyvinkin parantaa myös fyysistä terveyttäsi. Useat vapaaehtoisemme ovat maininneet, että lasten kanssa puuhailu käy liikunnasta. Voit lähteä lapsen kanssa pulkkamäkeen, uimaan, luistelemaan tai kävelylle luontoon.

Myöskään naurun voimaa ei kannata aliarvioida. Useat vapaaehtoisemme kertoivat, että lasten kanssa pääsee tekemään lapsenmielisiä asioita ja nauramaan. Nauru se vasta ikää pidentääkin!

”Parasta on päästä ihmettelemään maailmaa lapsen vinkkelistä. Lasten kanssa mieli virkistyy ja omat murheet unohtuvat. ” – Pelastakaa Lasten vapaaehtoinen

RYHDY  VAPAAEHTOISEKSI