Yksinhuoltajanainen voitti 10 000 euroa pulloautomaatilla

30-vuotias yksinhuoltajanainen on voittanut pulloautomaattien Panttiarpajaisissa Helsingin K-Supermarket Fortunassa 10 000 euron päävoiton. Hän osallistui Panttiarpajaisiin yhdellä ainoalla pullolla, eikä voinut alkuun uskoa voittoa todeksi. Panttiarpajaisissa tyhjien pullojen panteilla voi voittaa 2, 5, 50 tai 10 000 euron arvosta lahjakortteja Lidleihin tai K-kauppoihin. Panttiarpajaisten tuottoja ohjataan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan, jonka kautta tuetaan vähävaraisissa perheissä elävien lasten ja nuorten opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia.

Helsinkiläinen 30-vuotias yksinhuoltajanainen koki todellisen yllätyksen, kun hän oli palauttamassa pulloja Helsingin K-Supermarket Fortunassa ja päätti osallistua pullonpalautusautomaattien Panttiarpajaisiin yhdellä pullolla. Koneen päästämä voitosta kertova fanfaariääni ja pitkä voittokuitti yllättivät naisen totaalisesti. ”Minulla sattui olemaan muutama tyhjä vesipullo mukana ja päätin osallistua yhdellä niistä Panttiarpajaisiin. En voinut uskoa todeksi, kun luin kuitin voittosummasta kertovaa riviä ja laskin nollia summan perästä. Tämä on aivan uskomatonta”, nainen kertoo.

K-Supermarket Fortuna on voittajalle tuttu myymälä, jossa tulee asioitua usein. ”Sinänsä oli jännä, että voitto tuli juuri täällä Fortunassa, eli olisikohan tämä nimi enne, kun päävoitto napsahti nyt juuri tänne”, nainen hymähtää. ”En ole vielä ehtinyt oikein miettiä, että mitä isompia hankintoja nyt voisi tehdä. Näin yksinhuoltajana joutuu katsomaan aika tarkkaan mihin ruokaostoksissakin rahaa laittaa, eli lahjakortti tuli kyllä pitkäksi aikaa todelliseen tarpeeseen”, nainen päättää.

Panttiarpajaisiin voi osallistua tyhjien pullojen tai tölkkien panteilla pullonpalautusautomaateilla kaikissa Lidleissä ja osassa K-ruokakaupoista. Panttiarpajaisissa on jaossa 2, 5, 50 sekä 10 000 euron arvoisia lahjakortteja Lidleihin ja K-kauppoihin. Arvonnan tuloksen saa tietää heti pullonpalautusautomaatin tulostamasta kuitista.

Mikäli voitto ei satu kohdalle, Panttiarpajaisten tuottoja ohjataan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan, jolla tuetaan syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten hyvinvointia oppimateriaali-, harrastus, ja mentorointituen sekä lomakotitoiminnan kautta. Tuki kohdennetaan kotimaassa lapsille, joiden mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiään, osallistua harrastuksiinsa tai koulumenestys on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi.

Vuonna 2018 Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelman avulla tuettiin lähes 1 900 suomalaisen lapsen koulunkäyntiä ja harrastamista.