Yksikin turvallinen aikuinen voi riittää

Yksikin turvallinen aikuinen voi riittää

#olentukena -kampanja nostaa esiin lasten ja nuorten parissa tehtävästä vapaaehtoistyöstä kumpuavaa iloa.

13.–19.1.2020 tehdään näkyväksi lasten ja nuorten parissa tehtävää vapaaehtoistyötä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #olentukena / #jagstöder.

Lasten ja nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistoiminta tarjoaa apua kuormittavassa arjessa. Vapaaehtoinen aikuinen voi toimia perheelle ja lapselle tärkeänä voimavarana. Toiminta antaa paljon myös tekijälleen. YK:n onnellisuusraportin, World Happiness Report 2019 mukaan, vapaaehtoistyötä tekemällä saavutetaan onnellisuutta arkeen ja omaan elämään.

Kampanjaviikon tarkoituksena on tuoda esille lasten ja nuorten parissa tehtävää tärkeää vapaaehtoistoiminnan muotoa. Samalla kerrotaan yksittäisistä kokemuksista ja hetkistä, joita vapaaehtoiset lasten ja nuorten kanssa kokevat. Uusille vapaaehtoisille on jatkuva tarve, joten asian esillä pitäminen on tärkeää.  Viikon aikana tukisuhteiden tarinoita voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #olentukena / #jagstöder.

Kerro oma #olentukena -tarinasi somessa 13.–19.1.2020

Kuljetko vapaaehtoisena aikuisena lapsen tai nuoren vierellä arjen keskellä?  Onko teillä pieniä ilon hetkiä, joita voisit jakaa somessa?  Osallistu #olentukena -kampanjaan! Postaamalla autat lasten ja nuorten parissa tehtävän vapaaehtoistyön näkyvyyden edistämistä ja sen kautta yhä useampi lapsi tai nuori voi saada luotettavan aikuisen rinnalleen.

Näin voit osallistua #olentukena -kampanjaan:

  • Jaa oma tarinasi kuvan kanssa hashtagilla #olentukena tai #jagstöder Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa. Voit liittää tarinaan omaan tukisuhteeseen liittyvän anonyymin kuvan tai käyttää valmista kampanjakuvaa. Kerro postauksessa esimerkiksi yhteisestä muistosta tai siitä, mikä on parasta juuri teidän suhteessa.
  • Kampanjakuvan voit ladata täältä 

Kampanjaviikon ovat ideoineet Diakonissalaitoksen Amigo-toiminta, Diakonissalaitoksen Kummiperhetoiminta, Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry, Helsingin kaupungin lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta, OmaKamu ry, Pelastakaa Lapset ry, Pienperheyhdistys ry, Vantaan kaupungin tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta sekä Yhteiset Lapsemme ry.