Yksi lapsi tapettu jokaisena päivänä Syyrian Idlibissä

Idlibin maakunnassa on tapettu 17 lasta 17 päivän aikana, ilmenee Pelastakaa Lasten yhteistyöjärjestö Hurras Networkin viimeisimmistä tiedoista.

– Olemme erittäin huolestuneita kasvavista riskeistä lapsille Idlibissä. Lapset, jotka ovat erityisen alttiita räjähtäville taisteluvälineille, ovat viime viikkojen aikana joutuneet jatkuvan väkivallan keskelle. Idlibissä on kumppaneidemme raporttien mukaan tapettu ainakin yksi lapsi päivässä 17 päivän aikana, sanoo Sonia Khush, Pelastakaa Lasten Syyrian maajohtaja.

– Ainakin 40 000 lasta on viimeisten kolmen viikon aikana joutunut pakon edessä siirtymään asuinsijoiltaan, eivätkä monet heistä ensimmäistä kertaa. Koulut ovat usein suljettuja ja toimintaansa jatkavat terveydenhoitolaitokset ottavat valtavia riskejä. Syyrian konflikti ei ole vielä ohitse, ja Idlibin lapset kärsivät edelleen.

  • Terveydenhuollon välineistön ja potilasrekisterien tuhoutumisen estämiseksi, niitä on siirretty turvaan. Huhtikuun lopun jälkeen on Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan sattunut ainakin 39 tapausta, jossa väkivaltaisuuksien vaikutukset ovat myös kohdistuneet terveydenhoitolaitoksiin.
  • Elokuun kolmen ensimmäisen viikon aikana yli 70 000 ihmistä joutui siirtymään asuinsijoiltaan. Toukokuun alun jälkeen yli 590 000 ihmistä on paennut asuinsijoiltaan. Monet perheet ovat tänä aikana joutuneet siirtymään useita kertoja.
  • YK:n julkistamat satelliittikuvat osoittavat, että ainakin 17 kylää on tuhottu lähes kokonaan.

Vaadi kanssamme loppua sodalle lapsia vastaan – allekirjoita vetoomus.

Auta Syyrian lapsia – tee lahjoitus.