Vetoomus Juha Sipilälle ja EU:n johtajille muukalaisvastaista populismia vastaan

Vetosimme tänään pääministeri Juha Sipilään ja muihin EU:n johtajiin johtajuuden puolesta muukalaisvastaista populismia vastaan. Vetoomuksessa oli mukana 162 eurooppalaista järjestöä ja verkostoa yli 20 maasta. EU:n johtajat kokoontuvat huomenna Brysseliin. Viime kuukausina Eurooppa on lähinnä sulkenut Välimeren reittejä hinnalla millä hyvänsä kuten pakoon lähteneiden ihmisten eristämistä Libyaan.

Euroopan johtajien on lunastettava lupauksensa puolustaa eurooppalaisia arvoja, jotka ovat olleet EU:n perusperiaatteina 60 vuoden ajan. Muukalaisvastaisten populistien nousun torjumisen sijasta Eurooppa on liian usein kopioinut näiden reseptejä. Odotamme, että maidemme johtajat puolustavat pakoon lähteneiden lasten, naisten ja miesten oikeuksia.

Euroopan historia on täynnä ihmisiä, joiden on ollut pakko paeta kodeistaan sodan ja vainon vuoksi. Vain Eurooppa, joka puolustaa jokaisen oikeuksia poikkeuksetta, on Eurooppa, josta voimme olla ylpeitä.

Vetoomuksessa mukana olevat järjestöt odottavat johtajiltamme valtiomiestaitoja, jotka puolustavat inhimillisyyttä ja arvokkuutta ja ottavat huomioon ihmisten pelot niiden lietsomisen sijasta. Odotamme kestävää, pitkän tähtäimen maahanmuuttopolitiikkaa, joka takaa ihmisten oikeuksien kunnioittamisen, ei aja heitä vaaraan.

Lue vetoomuus täällä.