Vepsäläinen mukana Pelastakaa Lasten työssä syrjäytymisen ehkäisemiseksi Shishi-joulukoristein

Suomalainen huonekalu- ja sisustusmyymäläketju Vepsäläinen avaa jälleen Helsingin Keskuskadulle jouluun keskittyvän pop up –myymälän. Viime vuoden tapaan, myymälään on rakennettu jouluinen ihmemaa Shishin valikoimasta valituista tuotteista. Helsingin keskustan lisäksi tuotteita on saatavilla Vepsäläisen Kehä III:n ja Tampereen myymälöistä. Vepsäläinen tukee joulumyyntinsä kautta Pelastakaa Lasten työtä syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten hyväksi.

Koronapandemian myötä yhä useampi perhe kamppailee toimeentulonsa ja muiden vaikeuksien kanssa. Ennen koronapandemiaa noin 110 000 lasta eli pienituloisissa perheissä. Lapsiköyhyyden ja lasten välisen eriarvoisuuden arvioidaan kasvavan merkittävästi koronan seurauksena.

– Syrjäytymisen riski koskettaa nyt yhä useampaa lasta ja nuorta. Taloudellisessa ahdingossa olevat perheet joutuvat tinkimään kaikesta, ruoasta, opintoihin liittyvistä menoista sekä harrastuksista. Moni perhe joutuu sinnittelemään ilman turvaverkkoja. Perheen vaikeudet aiheuttavat lapsille huolta ja heikentävät heidän uskoaan tulevaisuuteen, toteaa yritysyhteistyön tiiminvetäjä Heli Le Pelastakaa Lapsista.

Vepsäläinen tukee Pelastakaa Lasten työtä ahdingossa olevien lasten hyväksi lahjoittamalla viisi prosenttia Shishi-joulutuotteiden myynnistä Pelastakaa Lasten Anna lahjaksi tulevaisuus –keräykseen.

Vepsäläisen tuen myötä ahdingossa oleville lapsille ja nuorille annetaan mahdollisuus harrastustoimintaan. Nuorten opintoja tuetaan oppimateriaalituella. Vaikeassa tilanteessa oleville perheille tarjotaan myös tukihenkilöitä, tukiperheitä ja sporttikummeja. Lisäksi jaetaan toimeentulonsa kanssa kamppaileville perheille ruokalahjakortteja.

– Ahdingossa olevien lasten ja nuorten tukeminen pitkäjänteisesti on meille äärimmäisen tärkeää. Vepsäläisellä haluamme tukea sitä arvokasta työtä, mitä kumppanimme tekevät lasten eriarvoisuuden vähentämiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Shishin tuotteiden avulla haluamme nyt levittää hyvää joulumieltä paitsi suomalaisiin koteihin myös mahdollisimman laajalti Pelastakaa Lapset Ry:n toiminnan kautta, sanoo Outi Lahtinen, Vepsäläisen markkinointijohtaja.

Vepsäläisen ja muiden lahjoittajiemme tuella Pelastakaa Lapset auttaa kotimaassa kaikkein vaikeimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria. Pitkäjänteinen työ tavoittaa vuosittain jopa 45 000 lasta ja nuorta Suomessa.

–Lahjoittajiemme tuki antaa lukemattomille lapsille ja nuorille sekä iloa, että mahdollisuuksia rakentaa itselleen hyvää tulevaisuutta. Olemme erittäin iloisia siitä, että niin moni yritys ja yksityishenkilö on jo tullut mukaan Joulukeräykseemme, kiittää Heli Le.

Vepsäläisen Shishi Pop up –joulumyymälän lisäksi, Shishin joulutuotteita on saatavilla myös Espoon Kehä III:n ja Tampereen myymälöistä.

Yrityksesi voi muuttaa lapsen elämän suunnan – lahjoita

Kuva: Lilli Salminen