Katso joulun tärkein ohjelma Vain elämää: Pelastakaa Lapset –hyväntekeväisyysjakso lauantaina 5.12. klo 19.00.

Lauantaina 5.12. esitetään Vain elämää: Pelastakaa Lapset –hyväntekeväisyysjakso, jossa artistien kanssa tutustutaan niihin lapsiin ja nuoriin, joita Pelastakaa Lapset auttaa lahjoittajien tuella. Ohjelma avaa katsojille avun antamisen merkityksen lasten ja nuorten elämään. Katsojat saavat myös nauttia kauneimmista joululauluista ja aivan uusista kappaleista, joita Vain elämää -artistit ovat tehneet suurella sydämellään hyväntekeväisyysjaksoa varten.  

Kiihtyvä koronapandemia on lisännyt lasten eriarvoistumista ja syrjäytymisriskiä Suomessa. Useampi perhe on ajautunut taloudelliseen ahdinkoon. Kotimaamme lapset ja lapsiperheet tarvitsevat nyt vallitsevan koronakriisin seurauksena yhä enemmän monipuolista tukea.

Tulossa on koskettavia kohtaamisia, kun Vain elämää -artistit pääsevät näkemään, mikä merkitys avulla on vähävaraisille ja haastavassa elämäntilanteessa oleville lapsille ja nuorille. Lastenkodissa vierailu avaa silmiä sille, miten lastenkodista tehdään koti, ja vierailu Suomen suurimmassa verkkonuorisotalossa kertoo, miksi verkkonuorisotyö on niin tärkeää juuri nyt.

”Arvostan suuresti sitä, mitä näin, kun tutustuin Pelastakaa Lasten työhön. Olen itse tehnyt koko kolmekymmenvuotisen urani ajan hyväntekeväisyyttä etenkin lapsien tähden. Tänä vuonna olen mukana vähävaraisten ja syrjäytymisvaarassa olevien lasten tukemisen mahdollistamiseksi”, sanoo Vain elämää –artisti Arja Koriseva.

Mariska

Mariska ja Tove

Ohjelmassa näytetään konkreettisesti, miten apu voi muuttaa lapsen koko elämän. Vain elämää -artisti Mariska tapaa Toven, joka on ollut 8-vuotiaasta asti oman elämänsä vastuunkantaja. Tove esitti pikkutyttönä olevansa keskiluokkaisen perheen lapsi, mutta sitä hän ei ollut. Hän oli lapsi, jonka oli huolehdittava itse itsestään. Pelastakaa Lasten antaman oppimateriaalituen turvin Tove on tänä päivänä unelma-ammatissaan.

Koskettavien tarinoiden ja auttamisen ilon lisäksi katsojat saavat tunnelmoida kauneimpien joululaulujen äärellä ja kuulla artisteilta täysin uusia ja ennenkuulumattomia kappaleita. Samalla haastetaan suomalaiset auttamaan vaikeissa tilanteissa eläviä lapsia Suomessa.

“Yhteistyö Vain elämää –tuotannon ja Nelosen kanssa antaa meille mahdollisuuden kertoa konkreettisesti, mikä merkitys lahjoittajien tuella on perheiden ja lasten koko elämään. Olemme kiitollisia siitä, että artistit lähtivät sydämellään tekemään aivan uudenlaista Vain elämää -jaksoa. Heidän halunsa auttaa kuuluu jaksossa esitettävissä kappaleissa ja näkyy, kun he avosydämin tutustuvat tukemiimme perheisiin, lapsiin ja nuoriin”, kiittää kampanjapäällikkö Mari Asu Pelastakaa Lapsista.

Hyväntekeväisyysohjelman Vain elämää -artistit ovat syksyn kaudelta tutut Arja Koriseva, Reino Nordin, Jannika B, Ressu Redford, STIG, Mariska, Herra Ylppö ja Klamydian Vesku.

Vain elämää –artistit tutustuvat hyväntekeväisyysjaksossa Pelastakaa Lasten työhön:

Ressu Redford ja STIG lastenkodissa

Arja Koriseva ja Reino Nordin tutustuvat Pelastakaa Lasten tukiperhetyöhön. He tapaavat jaksossa yksinhuoltajaäiti Katjan, jolla on kaksi erityislasta sekä 6-vuotias Samu-poika. Samulla on Pelastakaa Lasten tarjoama läheinen tukiperhe, joka mahdollistaa aktiiviselle pojalle sitä aikaa ja huomiota, mitä Katjalla ei ole mahdollista pojalle antaa.

STIG ja Ressu Redford tutustuvat Pelastakaa Lasten lastenkotiin ja siellä asuviin lapsiin. Pelastakaa lasten työntekijät kertovat elämästä lastenkodeissa ja siitä, kuinka lastenkodista rakennetaan lapsille oikea koti. Koska kaikki lapset eivät saa hyvää alkua elämälleen on tärkeää, että lastenkodissa voidaan antaa lapsille turvaa, vakautta, rakkautta ja tasa-arvoisia mahdollisuuksia kasvaa tasapainoiseksi aikuiseksi.

Klamydian Vesku ja Mariska käyvät tutustumassa Pelastakaa Lasten paikallisyhdistyksen vapaaehtoisiin, ketkä mm. jakavat alueensa vähävaraisille lapsiperheille ruoka-apua ja tukevat vähävaraisten perheiden lasten harrastuksia ja nuorten opintoja.

Herra Ylppö ja Jannika B käyvät tutustumassa Pelastakaa Lasten nettinuorisotalo Netariin. Netari tarjoaa lapsille ja nuorille keskusteluapua usealla eri alustalla viitenä päivänä viikossa ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten voimin. Tänä vuonna erityisesti korona on lisännyt lasten ja nuorten huolia ja yhteydenotot ovat moninkertaistuneet.

Pelastakaa Lasten työ ei olisi mahdollista ilman lahjoittajien tukea. Muista katsoa Vain Elämää: Pelastakaa Lapset -hyväntekeväisyysjakso lauantaina 5.12. klo 19.00 Nelosella ja näet, mikä merkitys lahjoittajien tuella on lasten ja perheiden elämään.   

Anna lahjaksi tulevaisuus ja osallistu Pelastakaa Lasten joulukeräykseen.

Kuvat: Petri Aho