Uusi opas lasten luontotoimintapäivän järjestäjille

PePPi-hanke ja Sininauhaliiton Vihreä veräjä -hanke ovat julkaisseet oppaan luontotoimintapäivän järjestämiseen lapsille. ”Lasten kanssa luontoon – opas luontotoimintapäivän järjestämiseen” antaa ideoita ja konkreettisia välineitä luontotoiminnan järjestämiseen lapsiperheille ja lapsiryhmille.

Oppaan innoittajana toimivat luontolähtöistä hyvinvointitoimintaa järjestävän Vihreä veräjä -hankkeen ja PePPi – Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa -hankkeen yhteistyössä toteuttamat luontotoimintapäivät sijaisperheille. Opas antaa vinkkejä muun muassa luontotoimintapäivän ohjelman järjestämiseen, tapahtumapaikan valintaan ja vapaaehtoisten hyödyntämiseen luontotoiminnan järjestämisessä.

Lapsen myönteinen suhde luontoon rakentuu luonnossa puuhaamisen ja luonnon parissa saatujen elämysten kautta.

– Lapselle luonto on ihmeiden ja ilon lähde. Luonnon voi löytää ihan läheltäkin ja sen ihmetteleminen lapsen kanssa tarjoaa hyviä yhteisiä hetkiä ja ihan ilmaiseksi, sanoo Virpi Vaattovaara PePPi-hankkeesta. Hankkeiden yhteistyöllä halusimme lisätä sijaisperheiden mahdollisuuksia nauttia luonnosta. Opasta tehdessämme huomasimme, että siinä annetut teemat ja vinkit sopivat aivan kaikkien käyttöön.

– Mietimme, tulisiko lastensuojelu tai sijaisperheet jollakin tavalla esille oppaassa, mutta lopulta luonto tekee yhtä lailla hyvää kenelle tahansa, kertoo Vihreän veräjän Tuomo Salovuori.

Oppaan kuvamateriaalia on kerätty eri lähteistä.

Opas on luettavissa sähköisenä tai sen voi tilata PePPi-hankkeen sivuilta täältä.