Telia koodikouluttaa lapsia Mediataitoviikolla – 23 000 euroa Pelastakaa Lapsille

Telia järjestää Helsingin Vallilan toimistollaan lähialueen koululaisille ison koodikoulutapahtumaan tiistaina 6.2.2018. Samalla Telia luovuttaa Pelastakaa Lapset ry:lle asiakkaidensa lahjoittamat 23 000 euroa lasten digitaalisten taitojen vahvistamiseen ja oikeuksien edistämiseen netissä. Tapahtuma on osa valtakunnallista Mediataitoviikkoa.

”Koodikoulun avulla haluamme tukea ja innostaa lapsia uusien digitaalisten taitojen oppimisessa, joista on hyötyä ja iloa tulevaisuudessa. Olemme iso toimija Vallilassa, joten oli luontevaa kutsua lähikoulusta lapsia meille koodauksen saloja oppimaan. Haluamme olla osa tätä yhteisöä”, kertoo Telian Suomen yritysvastuujohtaja Eija Pitkänen. Koodikoulun vetäjinä toimivat Telian omat työntekijät.

Jatkossa Telian työntekijät käyvät myös pyydettäessä kouluissa juttelemassa lasten tai vanhempien kanssa netissä tarvittavista taidoista ja lapsen oikeuksista. Mediataitokummin työtä tehdään yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa, joka kouluttaa telialaiset vapaaehtoiset työhön.

Vapaaehtoistyö on telialaisille jo ennestään tuttua, sillä viime keväästä lähtien jokainen telialainen on voinut käyttää päivän palkallista työaikaa vapaaehtoistyöhön Telian omassa YOUNITE-hankkeessa*. Ensimmäisen kahdeksan kuukauden aikana telialaiset kohtasivat yli 6000 lasta, nuorta tai senioria digitalisaatioon liittyvissä asioissa. Telian yhteistyökumppanit YOUNITEssa ovat Pelastakaa Lapset ry, Helsinki Missio ja Yrityskylä.

23 000 euroa Pelastakaa Lapsille

Koodikoulun yhteydessä Telia luovuttaa asiakkaidensa lahjoittamat 23 000 euroa Pelastakaa Lapsille lasten digitaalisten taitojen vahvistamiseen ja lapsen oikeuksien edistämiseen netissä. Eurot ovat kertyneet Yhteys Lapselle -puhelinliittymän myynnistä, jossa kesän aikana ostetuista liittymistä kerättiin jokaisesta 1 euron lahjoitus kuukaudessa loppuvuoden ajan Pelastakaa Lapsille. Pelastakaa Lapset käyttää lahjoituksen verkkonuorisotoiminnan kehittämiseen ja lapsen oikeuksien edistämiseen netissä.

”Hankkimalla tämän liittymän asiakkaamme ovat samalla halunneet tukea arvokasta työtä lapsen oikeuksien toteutumiseksi. Lapset ja nuoret käyttävät palveluitamme aktiivisesti ja repussa kulkeva kännykkä tarjoaa turvaa ja suoran yhteyden kotiin aina, kun sille on tarvetta. Tavoitteemme on turvallisempi ja parempi netti ihan kaikille ja tämän eteen teemme yhdessä Pelastakaa Lasten kanssa töitä”, Satu Rissanen, Business Manager, Telia kertoo.

”Lasten digitaalisten taitojen vahvistaminen on tärkeää  lapsen oikeuksien edistämiseksi. Teemme monipuolisesti työtä lasten turvallisuuden ja osallisuuden vahvistamiseksi”, toteaa Pelastakaa Lasten erityisasiantuntija Antti Järventaus.

Yhteys Lapselle -liittymässä on huomioitu turvallinen netinkäyttö Turvapaketilla, joka rajaa pois lapsille sopimattomat nettisivut. Liittymään kuuluu myös puhelimen paikantamisominaisuus, jolla kadonneen puhelimen voi löytää helposti. Myös ruutuaikaa voi säädellä halutessaan.

*YOUNITE on osa Telia Companyn työtä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (Sustainable Development Goals) saavuttamiseksi. Haluamme ottaa vastuun siitä, miten liiketoimintamme vaikuttaa yhteiskuntaan ja hyödyntää ydinosaamistamme yhteiskunnallisen kehityksen edistämiseen