Syksyn Putous Allstars -kausi kerää varoja yhdessä Pelastakaa Lasten kanssa kotimaan lapsiperheille

Pelastakaa Lapset on mukana yhteistyössä MTV3:n Putous Allstars -erikoiskaudella, joka alkaa 19. syyskuuta. Koko Allstars-kauden ajan kerätään varoja tukemaan kotimaan lapsiperheitä, joiden ahdinkoa koronakriisi on lisännyt. 

Suomen suurin viihdeohjelma Putous kerää varoja heikoimmassa asemassa olevien lasten auttamiseksi. Keräyksen tuotoilla jaetaan vähävaraisille perheille muun muassa ruoka-apua, annetaan tukea oppikirjoihin ja harrastuksiin sekä tarjotaan lapsille ja nuorille keskustelutukea verkossa.

”Yhä useampi lapsi on vaarassa syrjäytyä koronakriisin seurauksena, mistä kannamme suurta huolta. On ainutlaatuista ja tärkeää päästä yhdessä Allstars-näyttelijöiden kanssa keräämään varoja heikoimmassa asemassa olevien lasten auttamiseksi kotimaassa. Odotamme innolla uutta Putous Allstars -kautta alkavaksi”, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

Suomessa on yli 110 000 lasta, jotka elävät vähävaraisissa perheissä. Koronan takia yhä useampi lapsi on vaarassa syrjäytyä. Korona on paitsi aiheuttanut taloudellista ahdinkoa lapsiperheissä, on se lisännyt huolta lapsissa ja nuorissa: Esimerkiksi Lapsen ääni 2020 -kyselyn mukaan useampi kuin joka neljäs (27 %) kyselyyn vastannut lapsi koki henkisen hyvinvointinsa poikkeustilanteen vuoksi erittäin tai melko huonoksi, vähävaraisten perheiden lapsista näin koki peräti 43 prosenttia.

”Vähävaraisessa perheessä asuva lapsi saattaa joutua huolehtimaan liikaa sellaisista asioista, joiden ei tulisi olla lapsen harteilla: Mistä perheelle rahaa ruokaan, miten vanhempi jaksaa tai miten läheiseni pysyisivät terveinä. Myös nuorten tulevaisuus voi olla kiinni siitä, että ei ole varaa käydä esimerkiksi toisen asteen koulutusta. Erityisesti vähävaraiset perheet ja lapset ovat nyt akuutin avun tarpeessa”, muistuttaa Pelastakaa Lapset ry:n asiantuntija Aino Sarkia.

Putous-näyttelijät kokevat Putous Allstars -kaudella tehtävän hyväntekeväisyys-yhteistyön tärkeäksi ja motivoivaksi.

”Lähdin mukaan Putous Allstarsiin, koska tämä on hyväntekeväisyyskausi. Kaikki ohjelman lahjoitustuotot menevät Pelastakaa Lapset ry:n kautta vähävaraisille lapsiperheille Suomessa. Koronakriisin seuraukset iskevät pahiten heikoimmassa asemassa oleviin lapsiin. Tuntuu tärkeältä voida tehdä edes jotain maailman lasten auttamiseksi. Vaikka toki tekohampaat suussa sekoileminen telkkarissa on myös tärkeää työtä”, sanoo Putous Allstars -kaudella oleva näyttelijä Iina Kuustonen.

Putous Allstars -kausi on nähtävissä MTV3:lla 19.9.-10.10.2020 lauantai-iltaisin klo 19.30. Lahjoituksia voi tehdä livelähetysten aikana tai koko kauden ajan verkossa: www.pelastakaalapset.fi/putous

Lähde Putous-tähtien matkaan, lahjoita ja auta kotimaan lapsia. Sinun lahjoituksesi voi muuttaa lapsen koko elämän.

Putous Allstars -kauden ohjaa Riku Nieminen ja pääkäsikirjoittajana toimii Pietari Vihula. Allstars-kaudella on mukana näyttelijöitä Putouksen kaikilta 12 tuotantokaudelta. Lauantai-iltoja vauhdittavat Jenni KokanderRiku NieminenJoonas NordmanKiti KokkonenChristoffer Strandberg, Jussi Vatanen, Iina Kuustonen, Minka Kuustonen, Mikko Penttilä, Ernest LawsonMari PerankoskiTimo LavikainenPilvi Hämäläinen sekä Mikko Töyssy.