Suomi vastaanottaa 175 lasta ja yksinhuoltajaperhettä Välimeren alueelta

Suomi vastaanottaa 175 lasta ja yksinhuoltajaperhettä Välimeren alueelta

Allekirjoituksenne vetoomukseen on vauhdittanut sitä, että Suomen hallitus teki viime viikolla päätöksen ottaa 175 Välimeren alueelta vaikeissa oloissa elävää turvapaikkaa hakevaa lasta ja yksinhuoltajaperhettä Suomeen. Kiitos kaikille vetoomuksen allekirjoittaneille!

Pelastakaa Lapset on tyytyväinen, että hallitus tarttui asiaan ja teki vihdoin päätöksen toimista lasten auttamiseksi. Päätös on vaikeissa olosuhteissa elävien lasten edun mukainen.

Kreikassa on arvioitu olevan 5000 ilman huoltajaa liikkeellä olevaa lasta. Kreikka on vedonnut muihin EU:n jäsenmaihin näiden lasten auttamiseksi. Nyt Suomi ja Ranska ovat reagoineet pyyntöön, ja yhteensä 575 lasta tulee saamaan välitöntä suojelua.

Pelastakaa Lapset korostaa, ettei kriisi Kreikan saarilla ole kuitenkaan vielä ohitse. Vaikeissa olosuhteissa ilman huoltajaa liikkeellä olevia, sairaita ja vammautuneita lapsia tulee edelleen ensisijaisesti auttaa. Pelastakaa Lapset muistuttaa, että muiden EU-maiden kuuluu ottaa yhtä lailla ottaa vastuuta näiden lasten tukemiseksi, ja Suomi voi vaikuttaa tähän.