Rohingya-pakolaisten leirillä tulipalo tuhonnut satoja asumuksia

Rohingya-pakolaisten leirillä tulipalo tuhonnut satoja asumuksia

Tänään rohingya-pakolaisten leirillä Cox’s Bazarin eteläisessä osassa Bangladeshissa sattuneessa tulipalossa on tuhoutunut ainakin 500 asumusta. 

– Vuosikausia kuvaamattomissa vaikeuksissa elänyttä rohingya-väestöä on jälleen kerran kohdannut musertava isku, sanoo Pelastakaa Lasten Bangladeshin maajohtaja Onno von Manen. 

– Yli miljoona rohingya-pakolaista, joista puolet on lapsiaon elänyt ahtaissa leireissä vuodesta 2017 lähtien jouduttuaan pakenemaan kodeistaan sanoinkuvaamatonta väkivaltaa Myanmarissa. 

– Monet perheet ovat tämänpäiväisessä tulipalossa menettäneet sen vähäisen suojan ja arvokkuuden, joka heillä on ollut jäljelläTämä on uusi muistutus siitä, miten Cox’s Bazarin leireillä loukussa olevilla lapsilla on edessään synkkä tulevaisuus, jossa ovähän liikkumisvapautta, riittämätön pääsyä koulutukseen, köyhyyttä sekä vakavia suojeluun liittyviä uhkia ja hyväksikäyttöä, mukaan lukien lapsiavioliitot. 

– Pakolaisleiri ei suoraan sanottuna ole lapsille sopiva paikka kasvaa avustusjärjestöjen hellittämättömistä ponnisteluista huolimatta. Kansainvälisen yhteisön on siksi löydettävä pysyvä ja kestävä ratkaisu rohingyojen ahdinkoon. 

Jatkuva rahoitusvaje vaikeuttaa merkittävissä määrin avustustyötä rohingya-pakolaisten hyväksi. Kansainvälisen yhteisön tulee varmistaa riittävä rahoitus humanitaariselle työlle, jotta pakolaisille sekä heitä vastaanottaneille yhteisöille voidaan varmistaa riittävästi henkiä pelastavaa apua. 

LAHJOITA ROHINGYOILLE