Reino Nordin tarjoaa joulukonsertin Pelastakaa Lasten tukea saaville lapsille

Reino Nordin tarjoaa joulukonsertin Pelastakaa Lasten tukea saaville lapsille

Muusikko Reino Nordin kiertää joulukuussa Suomea kirkkokonserttikiertueella. Hän on mukana Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräyksen tukijana auttamassa kotimaan vähävaraisia lapsia. Nordinin konserttikiertue huipentuu Kallion kirkossa sunnuntaina 22.12., kun hän tarjoaa oman konserttielämyksen Pelastakaa Lasten tuen piirissä oleville lapsille.

”Oma lapsuuteni ei ollut yltäkylläinen, mutta rakkautta riitti. Nyt haluan muistaa niitä lapsia ja nuoria, joilla ei ole ehkä mahdollisuutta tai varaa osallistua kaikkeen mihin ikätovereillaan”, Reino Nordin sanoo.

Reino Nordinin joulukonserttikiertue Meidän valo valtaa Suomen kirkot joulukuussa. Kiertueen päätteeksi, toiseksi viimeisen konsertin Helsingin Kallion kirkossa Reino pitää Pelastakaa Lasten tuen piirissä oleville lapsille. Idea yhteistyöstä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa syntyi heti kiertuetta suunniteltaessa.

”Ajattelin, että haluaisin tehdä hyvää ja antaa jotain konkreettista takaisin. Itse olen saanut niin paljon musiikilta. Nyt on mahdollisuus tarjota konserttielämys sellaisille lapsille, joilla ei muuten olisi varaa osallistua. Olen tosi innoissani tästä”, Nordin kertoo. Samasta syystä Reino haluaa olla mukana myös Pelastakaa Lasten joulukeräyksessä. ”Apu menee hyviä kanavia pitkin sinne, missä sitä tarvitaan.”

Meidän valo -kiertueella kuullaan akustisempia versioita Reino Nordinin lauluista sekä muutamia joulunajan klassikoita. Kirkkokiertue on hänen mielestään täydellinen tapa tuoda musiikki lähemmäs kuulijoita: kaikki eivät pääse tai halua tulla klubeille tai festivaaleille, mutta kaikenikäiset voivat tulla kirkkoon. Mukaan tulee iso liveorkesteri jousineen ja kaikki muusikot ovat lähteneet hyväntekeväisyystyönä tarjoamaan yhden konserttielämyksen tukea tarvitseville lapsille.

Köyhyys vaikuttaa lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksiin

Pelastakaa Lapset selvitti Lapsen ääni 2019 -kyselyllä 13-17-vuotiaiden lasten ja nuorten ajatuksia mm. köyhyydestä ja työttömyydestä. Kyselyyn vastasi 565 lasta eri puolilta Suomea. Kyselyn vastausten perusteella lokakuussa julkaistussa raportissa kuvataan nuorten köyhyyskokemuksia ja tulevaisuuden unelmia.

”Haluaisin konserttiin niin kuin normaalit ihmiset”, kertoi eräs nuori Lapsen ääni -kyselyssä.

Lapsen ääni 2019 -kyselyn tulokset osoittavat, että perheen taloudellinen tilanne heijastuu lasten unelmiin ja tulevaisuuden suunnitelmiin. Vähävaraisten perheiden lapsilla on heikompi usko tulevaisuuteen, ja he kokevat hyvin toimeentulevien perheiden lapsia useammin kiusaamista. Varallisuus heijastuu myös huoleen omasta henkisestä hyvinvoinnista. Lapsen ääni 2019 -kyselyn mukaan vähävaraisten perheiden lapsista 61 % ei osallistu maksulliseen harrastustoimintaan.

Pelastakaa Lapset tukee lasten ja nuorten hyvinvointia oppimateriaali- ja harrastustuen sekä lomakotitoiminnan kautta. Tuki kohdennetaan lapsille, joiden mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiään tai osallistua harrastuksiinsa on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi.

Pelastakaa Lasten Lahjaksi tulevaisuus -joulukeräyksellä autetaan nyt kotimaan vähävaraisia lapsia. Suomessa elää yli 120 000 lasta köyhissä perheissä. Vähävaraisuuden vaikutukset ulottuvat lapsen koko elämään: niin kaverisuhteisiin, koulunkäyntiin, harrastuksiin kuin muuhunkin vapaa-aikaan. Köyhyys periytyy ja voi haavoittaa useita sukupolvia.

Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen voivat osallistua yritykset ja yksityiset lahjoittajat:
Verkkolahjoituksella osoitteessa www.pelastakaalapset.fi
• lähettämällä tekstiviestin LAPSELLE numeroon 16499 (10€)
• lahjoittamalla keräystilille IBAN FI64 1017 3000 2107 27, viestiksi ”joulu”

Kuva: Mikko Harma