Picnic jälleen mukana ehkäisemässä lasten ja nuorten syrjäytymistä

Picnic jälleen mukana ehkäisemässä lasten ja nuorten syrjäytymistä

Voit olla mukana tekemässä hyvää ja auttamassa lapsia sekä nuoria Suomessa – lahjoitus on tehtävissä asioidessa Picnicin eväsravintoloissa.

Koronapandemian vuoksi lapset ja nuoret Suomessa tarvitsevat apua enemmän kuin koskaan. Eriarvoistuminen ja riski syrjäytymiseen ovat kuluneen vuoden aikana kasvaneet entisestään. Vähävaraisilla perheillä on vaikeina aikoina pulaa jopa ruuasta – Suomessa elää kaiken kaikkiaan yli 110 000 lasta köyhissä perheissä.

Picnic on mukana Pelastakaa Lapset joulukeräyksessä tänäkin vuonna. Lahjoittaminen keräykseen onnistuu helposti ostoksen yhteydessä Picnicin eväsravintoloissa.

”Meille on äärimmäisen tärkeää olla mukana tukemassa lapsia ja nuoria – antamassa mahdollisuuksia harrastaa ja opiskella ikätovereiden rinnalla myös heille, joille se ei ilman tukea olisi mahdollista. Olen itse nähnyt juniorijalkapallossa valmentajana toimiessani, miten tärkeää
ryhmään kuuluminen ja yhdessä tekeminen ovat lapsille ja nuorille. Muistan liikuttuneena seuranneeni, kuinka vastaavanlaisen tuen avulla pelanneiden lasten silmissä näkyi aito yhdessäolon riemu ja pelaamisen ilo. Toisille joukkuetovereille nuo saattoivat toisinaan olla itsestäänselviä asioita”, sanoo Picnicin toimitusjohtaja Petteri Laurikainen.

Picnic on ollut mukana auttamassa Pelastakaa Lapset ry:n kanssa jo kuuden joulun ajan. Picnicin eväsravintoloissa kerätyt varat  muun muassa vähävaraisten perheiden lasten harrastusmaksuihin ja nuorille oppimateriaalikuluihin lukiossa tai ammattiopinnoissa. Lahjoitusten avulla nuorien tulevaisuus ei jää peruskoulun varaan, vaan esimerkiksi lukion käyminen on taloudellisesti mahdollista. Tuen avulla hankitaan myös muun muassa ruokalahjakortteja vähävaraisiin perheisiin.

”Kiitämme lämpimästi Picniciä ja asiakkaita tästä upeasta joulun ajan hyväntekeväisyyskampanjasta kotimaan lasten ja nuorten hyväksi. Meillä on ollut ilo tehdä yhdessä hyvää Picinicin kanssa jo useamman vuoden ajan. Suomessa koronavuosi on ollut raskas ja yhä useammat lapset, nuoret ja lapsiperheet ovat ulkopuolisen avun tarpeessa”, kiittää Heli Le, Head of Corporate Partnerships Pelastakaa Lapsista.

Picnic on 1991 perustettu eväsravintolaketju, joka tarjoaa hyvän omantunnon pikaruoka-aterioita, jotka maistuvat ja tuntuvat hyvältä vielä syömisen jälkeenkin. Picnicissä hyvät raakaaineet ovat keskiössä, kaikkeen käytetään mahdollisimman lähellä tuotettua ja kotimaisia raaka-aineita, aina kun se on mahdollista. Picnic on yhteiskunnassa myös tärkeä työllistäjä ja mahdollistaja esimerkiksi nuorten elämässä. Picnicin kautta yli 3000 nuorta on päässyt kiinni työelämään, ja osa heistä on jäänyt Picnicin uraputkeen työskentelemään esimerkiksi esimiehenä eväsravintoloissamme.

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko tietää meistä lisää? Olethan rohkeasti yhteydessä.

Petteri Laurikainen, Picnic
+358 40 080 8636
petteri.laurikainen@picnic.fi

Heli Thorén, Moon Shooters
+358 50 572 9377
heli.thoren@moonshooters.fi

Lahjoita joulukeräykseen