Kiivaita taisteluja Pelastakaa Lasten tukemaan terveysaseman lähellä Jemenin Hodeidassa

Tänä aamuna käytiin kiivaita taisteluja lähellä Pelastakaa Lasten tukemaa terveysasemaa Jemenin Hodeidassa. Pommituksissa vahingoittui yksi apteekki, joka toimittaa tärkeitä lääkkeitä. Kranaattitulta kohdistettiin myös asuinalueille.

Saudi-Arabian ja Arabiemiraattien johtama liittouma on kiihdyttänyt sotatoimiaan Hodeidan satamakaupungin alueella muun muassa raskain ilmaiskuin. Hodeidassa ja lähialueella tehtiin yli 200 ilmaiskua yksin marraskuun 3. päivänä.

Jemenin hallitusta tukevat joukot käyvät paraikaa taisteluja kaupungin alueella. Taistelujen ja pommitusten seurauksena satojen tuhansien ihmisten henki on vaarassa, arviolta puolet näistä on lapsia.

Kaikki konfliktin osapuolet käyttävät raskasta aseistusta. Yli 150 ihmisen on raportoitu kuolleen. Ihmisten pakeneminen kaupungista tai kaupunkiin pääsy on estetty väliaikaisilla tiesuluilla. Ihmiset on pakotettu jäämään taistelujen keskelle.

Pelastakaa Lapset on erittäin huolestunut siviilien hyvinvoinnista Hodeidassa ja vaatii kaikkia sotivia osapuolia lopettamaan taistelut välittömästi ja etsimään poliittista ratkaisua tähän brutaaliin konfliktiin. YK:n turvallisuusneuvoston on edesautettava rauhanomaisen ratkaisun löytämistä.