Pelastakaa Lasten perinteinen JouluManteli on jälleen nuorten tukena jouluaattona

Pelastakaa Lasten verkossa palveleva JouluManteli on avoinna lapsille ja nuorille jo seitsemättätoista kertaa. Monelle nuorelle joulu on yksinäistä tai levotonta aikaa ja tarve turvallisen aikuisen läsnäololle korostuu. JouluMantelissa nuori voi keskustella muiden nuorten ja luotettavan aikuisen kanssa nimimerkin turvin.

JouluManteli on avoinna usealla eri verkkoalustalla 24.12. klo 18–01. Twitchin pelistriimi ja Momio-keskustelut ovat käynnissä  klo 18–20 ja Netari-alustalla käytävä ryhmäkeskustelu klo 20–22.  Mahdollisuus kahdenväliseen keskusteluun on tarjolla klo 21–01. Nuorten kanssa keskustelevat aikuiset ovat Pelastakaa Lasten työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia. Tarkemmat tiedot palveluista löytyvät osoitteesta www.netari.fi/joulumanteli.

– Joulu on suurimmalle osalle lapsista mukava perhejuhla, mutta liian moni joutuu viettämään sen yksinäisyydessä, tai mikä pahempaa, pelossa. JouluManteli tarjoaa kaikille lapsille ja nuorille lämminhenkisen ja turvallisen paikan, jossa tarjolla on mukavia keskusteluja ja joulumieltä hyvässä seurassa, kertoo erityisasiantuntija Antti Järventaus Pelastakaa Lapset ry:stä.

– Nuorten tarve välittävän aikuisen kohtaamiselle näkyy voimakkaasti chat-palveluissa, mutta jouluna suurin osa palveluista on kiinni. JouluManteli on jo vuosien ajan ollut paikka, johon nuoret tulevat kertomaan kuulumisiaan ja kertomaan myös vaikeammista asioista, Järventaus muistuttaa.

JouluManteli tarjoaa merkityksellisiä kohtaamisia paitsi nuorille, myös vapaaehtoisille:

– JouluManteli toi mulle, silloin hankalassa perhetilanteessa eläneelle lapselle, suurta helpotusta vuoden vaikeimpaan päivään muutaman vuoden ajan. Nyt aikuisena tuntuu aivan mahtavalta, että mä pääsen tukemaan niitä, joilla on myös jouluna vaikeaa tai yksinäistä, eräs JouluMantelin vapaaehtoisista kertoo.

JouluManteli on osa Pelastakaa Lapset ry:n digitaalista nuorisotyötä. Lue lisää: www.netari.fi/joulumanteli/