Pelastakaa Lapset ry:n aluetoimistojen toiminta-alueiden rajat muuttuvat

Pelastakaa Lasten aluetoimistojen toiminta-alueet noudattavat 1.1.2019 alkaen maakunnallisia rajoja. Muutos koskee paitsi aluetoimistojen yhteistyötä alueen kuntien ja tulevan maakunnan kanssa, myös paikallisyhdistystemme organisoitumista. Etelä-Karjalan alueen paikallisyhdistykset siirtyvät tässä muutoksessa Itä-Suomen aluetoimiston alueeseen.

Uusien aluetoimistorajojen mukaan:

  • Pohjois-Suomen aluetoimisto palvelee jatkossakin Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa
  • Itä-Suomen aluetoimistopalvelee Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakunnissa
  • Keski-Suomen aluetoimisto palvelee Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Etelä-Savon ja Keski-Suomen maakunnissa
  • Länsi-Suomen aluetoimisto palvelee Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Satakunnan maakunnissa
  • Etelä-Suomen aluetoimisto palvelee Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa

Alueilta tulevat uudet toimeksiannot jakautuvat ensi vuodesta lähtien uuden aluejaon mukaisesti. Vanhojen henkilöasiakkaiden työntekijä ei muutoksen vuoksi vaihdu.

Pelastakaa Lapset ry on perustanut kaksi uutta toimipistettä asiakaspalvelun parantamiseksi. Keski-Suomen aluetoimisto on avannut Seinäjoelle lokakuussa toimipisteen, joka palvelee Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueen asiakkaita. Pohjois-Suomen aluetoimisto avaa Rovaniemelle joulukuun alusta toimipisteen. Muutosten jälkeen Pelastakaa Lapset ry:llä on Suomessa viisi aluetoimistoa: Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Joensuussa ja Oulussa. Näiden lisäksi palvelua tarjoavat Pelastakaa Lasten neljä toimipistettä: Turussa, Kuopiossa, Seinäjoella ja Rovaniemellä.