Pelastakaa Lapset ohjannut ensimmäisen 100 000 euroa ruokatukeen kotimaassa – lisää apua tarvitaan

Pelastakaa Lapset ohjannut ensimmäisen 100 000 euroa ruokatukeen kotimaassa – lisää apua tarvitaan

Pelastakaa Lapset tukee koronavirustilanteen takia ahdinkoon joutuneita lapsiperheitä muun muassa jakamalla lahjakortteja ruokakauppaan. Nyt järjestö on lahjoitusten turvin ohjannut jo 100 000 euroa perheiden ruokatukeen. Hädänalaisten perheiden avun tarve on suuri, joten lisää lahjoituksia tarvitaan. 

”Kiitos yritysten ja yksityislahjoittajien, olemme nyt saaneet ohjattua ensimmäisen 100 000 euroa paikallisyhdistyksillemme ja aluetoimistoillemme ruokalahjakorttien ostoon. Tällä summalla saamme hankittua koronavirustilanteen takia ahdingossa oleville lapsiperheille ensimmäiset 1 428 kappaletta 70 euron arvoisia ruokalahjakortteja”, sanoo viestinnän ja varainhankinnan johtaja Sanna Kuusisto Pelastakaa Lapset ry:stä. 

Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset työskentelevät vapaaehtoisvoimin. Ruokatuen jakamiseen on lähtenyt mukaan jo yhteensä 47 paikallisyhdistystä ja 5 Pelastakaa Lasten aluetoimistoaJärjestö laajentaa tukeaan uusille paikkakunnille sitä mukaa kun paikallisyhdistyksiä ilmoittautuu mukaan tähän yhteiseen ponnistukseen lasten ja lapsiperheiden hyväksi. 

Paikallisyhdistykset ja aluetoimistot jakavat ruokalahjakortteja voimavarojensa puitteissa ja yhteistyössä paikallisten kumppaniensa kanssa siinä laajuudessa, jossa pystymme heille tarjoamaan rahallista tukea ruokalahjakorttien ostoon. Rahoitamme ruokalahjakortit täysin lahjoitusvaroin, joten pystymme jakamaan ruoka-apua ahdingossa oleville perheille juuri niin paljon, kuin saamme lahjoituksia. Olemme erittäin kiitollisia kaikille jo keräykseen osallistuneille lahjoittajille ja vapaaehtoisillemme”, Kuusisto sanoo. 

Olemme vasta kriisin alussa ja tiedämme monen perheen tarvitsevan tukea tulevina viikkoina ja kuukausina. Tiedämme, että apumme ei riitä kaikille emmekä pysty olemaan paikalla joka paikkakunnalla, mutta teemme parhaamme tukeaksemme mahdollisimman montaa perhettä ja pyydämme lahjoittajiltamme apua tämän tuen jatkamiseksi”, jatkaa Kuusisto. 

Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelmasta vastaava asiantuntija Aino Sarkia kertoo paikallisyhdistysten palautteiden perusteella, että monet lapsiperheet, joilla ei ole taloudellista hätävaraa missään muodossa, ovat hädissään. Sarkian mukaan yhdistykset kertovat, että avun tarve on todellinen. Isolla osalla vanhemmista kehno taloudellinen tilanne on jatkunut jo jonkin aikaa eikä koronavirusepidemia suoraan ole sitä aiheuttanutmutta on syventänyt ahdinkoa. Avun tarpeessa on myös niitä, jotka ovat joutuneet lomautetuksi tai pienyrittäjiä, joiden pärjääminen on heikentynyt. 

Järjestön Pohjois-Suomen aluetoimiston johtaja Anne Karppinen Oulusta sanoo, että kaikkia perheitä koskettavassa pandemiassa tarvitaan nopeaa reagointia ja auttamishalua kaikilta yhteiskunnassa. Koronavirus on yllättänyt meidät kaikki moninaisilla seuraamuksillaan ja monet lapsiperheet ovat kipeästi myös ruoka-avun tarpeessa. Yhä useampi huoltaja on saanut lomautuksen tai joutunut irtisanotuksi. Yrittäjät ovat erittäin hankalassa tilanteessa. Järjestömme auttaa ruokalahjakorteilla toimintamme piirissä olevia lapsiperheitä äkillisesti muuttuneessa tilanteessa hetkellisesti. Toivon, että myös muut yhteisöt ja tahot osallistuisivat näihin talkoisiin ja perheet saisivat laajasti tukea yhteiskunnalta myös muulla tavoin.” 

”Olemme jakaneet ruokalahjakortteja sosiaalitoimen ja diakonian kautta apua tarvitseville perheille. Tarve avulle tuntuu olevan edelleen suuri, myös lastensuojelun puolella,” kerrotaan esimerkiksi Nivalan Pelastakaa Lapset -yhdistyksestä. 

Lahjoita perheille ruokaa ja tukea