Pelastakaa Lapset mukana Tubeconissa – Jennifer Erica tähdittää kampanjaa

Pelastakaa Lasten verkkoturvallisuutta ja medialukutaitoa edistävä #DeepFakeChallenge-kampanja on esillä Tubeconissa. #DeepFakeChallenge-mainosvideon ensiesitys on Messukeskuksessa lauantaina 17.8. klo 15.10.

Pelastakaa Lapset on vuosia tehnyt työtä lasten ja nuorten verkkoturvallisuuden ja medialukutaidon parantamiseksi. Nyt käynnissä oleva #DeepFakeChallenge -kampanja muistuttaa lapsia ja nuoria siitä, että kaikki verkossa aidolta näyttävä ei ole totta.

– Kampanjan filmiä on työstetty koko kesä yhdessä Jennifer Erican, nuorten ja tuotantoyhtiö Skålin kanssa. Videossa nuoret pääsevät itse esille. Videon spiikkaa nuori näyttelijätähti Mimosa Willamo. Olemme todella innoissamme saadessamme videon ensiesitykseen juuri Tubeconissa, jossa se tavoittaa loistavasti kohdeyleisönsä, Lasten suojelu ja Nettivihje -asiantuntija Pauliina Sillfors Pelastakaa Lapset ry:stä kertoo.

Videon voi nähdä viikolla 34 myös televisiossa Mtv3-kanavalla.

– #DeepFakeChallenge-kampanja on jo nyt ollut menestys. Lapset ja nuoret ovat osallistuneet haasteeseen innolla. Olemme lisänneet ymmärrystä digiturvataidoista, verkon valesisällöistä ja groomingista läpi Suomen. Tv-mainoskampanjalla herättelemme vielä lisää vanhempia, huoltajia ja muita aikuisia puhumaan verkkoturvallisuudesta lasten kanssa, Sillfors sanoo.

Pelastakaa Lapset tuo Tubeconiin myös Turvallisesti Verkossa -paneelin, jossa Pelastakaa Lasten ja Poliisin asiantuntijat keskustelevat lasten digiarjesta. Asiantuntijat ovat tavattavissa koko tapahtuman ajan myös Pelastakaa Lasten ständillä Tubecityssä, jossa heidän kanssaan voi vapaasti käydä keskustelemassa digiturvataidoista.

– Miten lapsi ja nuori voi toimia verkossa turvallisesti, millaisia taitoja tarvitaan ja miten vanhempi voi ottaa vaikkapa pelaamiseen tai groomingiin liittyvät huolet puheeksi – esimerkiksi näistä aiheista päästään keskustelemaan Tubeconissa, erityisasiantuntija Antti Järventaus Pelastakaa Lapset ry:stä sanoo.

Pelastakaa Lapset Tubeconissa Helsingin Messukeskuksessa 16.-17.8.2019

Pelastakaa Lasten, Keskusrikospoliisin ja Helsingin poliisilaitoksen Ennalta estävän toiminnon asiantuntijat Turvallisesti Verkossa -paneelissa Unelmien lavalla 16.8. klo 17. Paneelin jälkeen Pelastakaa Lasten ja poliisin asiantuntijat tavattavissa PeLan ständillä. 17.8. klo 15.10 Tubecity stadionilla #DeepFakeChallenge-mainosvideon ensi-ilta ja videon tähti Jennifer Erica esiintyy. Pelastakaa Lasten ständin löydät koko tapahtuman ajan Messukeskuksesta Tubecity-alueelta.

Pelastakaa Lapset on edelläkävijä lasten ja nuorten digitaalisen hyvinvoinnin ja verkkoturvallisuuden edistäjänä. Järjestön ylläpitämässä nettinuorisotalo Netarissa voi keskustella, kysyä neuvoja ja kertoa huolistaan luotettavalle aikuiselle