Pelastakaa Lapset mukana Suomi toimii -kampanjassa

Pelastakaa Lapset mukana Suomi toimii -kampanjassa

Pelastakaa Lapset on mukana tänään klo 14.00 julkaistussa valtioneuvoston Suomi toimii -kampanjassa, jonka tavoite on vahvistaa ihmisten kriisinkestävyyttä.

Pääministeri Sanna Marinin johtamaan tiedotustilaisuuteen henkisestä kriisinkestävyydestä osallistui tasavallan presidentti Sauli Niinistö videoyhteyden avulla. Pääsihteerimme Hanna Markkula-Kivisilta oli myös mukana julkistamistilaisuudessa. Tilaisuus lähetettiin suorana Yle TV1 ja Yle Areenassa sekä Youtube-kanavalla.

Suomi toimii -kampanja tukee ihmisten luottamusta omaan elämänhallintaan, instituutioihin ja jokaiselle tärkeisiin yhteisöihin. Tavoitteena on lujittaa ihmisten kriisinkestävyyttä sekä auttaa ja rohkaista meitä kaikkia nykyisessä poikkeustilanteessa. Kampanjassa tuodaan esiin myös järjestöissä tehtäviä hyviä tekoja ja vahvistetaan niiden näkyvyyttä. Ideana on, että järjestöt kertovat kampanjaan merkittävimmistä toimistaan ja niistä kerrotaan kampanjan kanavilla.

”Jos epäonnistumme kriisin aikana lasten suojelemisessa ja lapsiperheiden tukemisessa, on lasten kärsimyksellä vaikutus pitkälle tulevaisuuteen. Lasten ja lapsiperheiden henkisen kriisinkestävyyden vahvistaminen on  ensisijainen tehtävä meille kaikille”, sanoo Pelastakaa Lasten pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

Pelastakaa Lapset toimii aktiivisesti lasten ja lapsiperheiden tukena koronakriisitilanteessa. Olemme muun muassa käynnistäneet Eväitä Elämälle -ohjelmassa ruokalahjakorttikampanjan vähävaraisten lapsiperheiden tukemiseksi, lisäksi kohtaamme ja tuemme lapsia ja nuoria verkkopalveluissamme, www.netari.fi. Kriisiaikana kasvaa tarve myös digitaalisen sosiaalityömme erityisosaamiselle.

Suomi toimii -kampanjaa voit seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnistein #suomitoimii ja #yhdessä.