Pelastakaa Lapset laajentaa tukeaan vähävaraisten perheiden lapsille

Pelastakaa Lapset laajentaa tukeaan vähävaraisten perheiden lapsille

Pelastakaa Lapset voi onnistuneen joulukeräyksen ansiosta laajentaa tänä vuonna tukeaan vähävaraisten perheiden lapsille kotimaassa. Lahjoitusten turvin Pelastakaa Lapset voi tarjota Eväitä Elämälle -ohjelman kautta uutena tukimuotona kesällä 2019 lomakodin vähävaraisten perheiden lapsille. Lisäksi Eväitä Elämälle oppikirja- ja harrastustukea voidaan tarjota yhä useammalle vähävaraisen perheen lapselle.

Suomalaiset lahjoittivat Pelastakaa Lasten joulukeräykseen ennätysmäärän tukeakseen erityisesti köyhien perheiden lapsia kotimaassa. Kiitos näiden lahjoitusten, Pelastakaa Lapset voi tarjota pitkävaikutteista tukea yhä useammille köyhien perheiden ja syrjäytymisvaarassa oleville lapsille kotimaassa Eväitä Elämälle -ohjelman kautta.

Yli 100 000 lasta Suomessa elää köyhissä perheissä. Pelastakaa Lasten tavoitteena on tukea tänä vuonna yhteensä 25 000 lasta ja nuorta kotimaassa. Pelastakaa Lapset laajentaa tukea köyhille lapsiperheille tarjoamalla heille lomakoteja kesällä 2019 sekä kaksinkertaistamalla tänä vuonna jaettavan oppikirja- ja harrastustuen määrän.

”Olemme todella iloisia ja kiitollisia siitä, että suomalaiset ovat ottaneet sydämen asiakseen tukea kotimaan köyhiä lapsiperheitä. Voimme nyt laajentaa merkittävästi Eväitä Elämälle -ohjelmaamme ja tarjota tänä kesänä lahjoitusvarojen turvin vähävaraisten perheiden lapsille lomakotipaikkoja sekä kaksinkertaistaa jakamamme oppikirja- ja harrastustuen määrän”, sanoo aluetoiminnan johtaja Kristiina Mattinen Pelastakaa Lapset ry:stä.

”Pelastakaa Lapset jakaa Eväitä Elämälle -ohjelman kautta tukea 60 paikallisyhdistyksensä ja kaikkien aluetoimistojensa kautta ympäri maan. Valitettavasti tukea tarvitsevien määrä on ollut kasvussa ja sadat lapset jäivät viime vuonna vaille tukea. Joulukeräyksen lahjoitukset tulivat todella tarpeeseen”, Mattinen toteaa.

Lomakotitoimintaa jo 70 vuotta

Pelastakaa Lapset on järjestänyt lomakotitoimintaa Suomessa jo vuodesta 1949 alkaen, jolloin maassamme elettiin vaikeaa ja työntäyteistä, sodanjälkeistä jälleenrakennuksen aikakautta. Lapsille haluttiin lomakotitoiminnan avulla tarjota mahdollisuus viettää virkistävää ja voimaannuttavaa lomaa turvallisessa ympäristössä leikkien ja maaseudun tavalliseen arkeen osallistuen.  Tuolloin lapset viettivät lomakodissa jopa koko kesän.  Nykyisin lasten lomajaksot ovat huomattavasti lyhyempiä ja lomakotiympäristöt vaihtelevat.

Miten lomakotia voi tarjota?

Lomakotia voi tarjota soittamalla tai lähettämällä sähköpostia lomakotitoiminnasta vastaaville työntekijöille Pelastakaa Lasten aluetoimistoissa. Yhteystiedot löytyvät nettisivuiltamme.

Nettisivuiltamme löytyy myös linkki/yhteydenottopyyntö, jossa voi ilmoittaa kiinnostuksensa lomakotitoimintaan.

Toiminnasta kiinnostuneet täyttävät hakulomakkeen. Pelastakaa Lasten työntekijät haastattelevat ja valmentavat lomakodin ryhmässä tai kotikäynnillä.

Lisätietoja:
Kristiina Mattinen, aluetoiminnan johtaja, Pelastakaa Lapset ry
puh. 040 838 4040, kristiina.mattinen@pelastakaalapset.fi 
Riitta Kauppinen,  kansalaistoiminnan ja vaikuttamistyön johtaja, Pelastakaa Lapset ry, riitta.kauppinen@pelastakaalapset.fi puh. 050 433 1260
Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry
puh. 040 535 8221,  carita.paivanen@pelastakaalapset.fi