Pelastakaa Lapset laajentaa Mosambikin avustustoimia

Pelastakaa Lapset laajentaa Mosambikin avustustoimia

Pelastakaa Lapset on toimittanut 51 tonnia elintärkeitä avustustarvikkeita Mosambikin hätäavustustoimiin. Tarvikkeiden turvin autetaan satoja tuhansia Idai-syklonin tuhoisista seurauksista kärsiviä lapsia ja lapsiperheitä. 

Mosambikin pääkaupunkiin Maputoon saapui viime yönä rahtikone lastinaan Pelastaa Lasten toimittamat 8 400 suojapressua, 3 500 kanisteria, 2 500 ämpäriä ja 20 telttaa. Avustusjärjestö on aloittanut pikaiset toimitukset Chimoioon, maan länsipuolella sijaitsevaan kaupunkiin, joka oli lähellä syklonin reittiä. Ryhmä Pelastakaa Lasten avustustyöntekijöitä on tänään paikalla arvioimassa kaiken omaisuutensa menettäneiden perheiden tilannetta. 

”Eräs perhe näki tiilitalonsa tempautuvan ilmaan. Kun he menivät turvaan toiseen taloon, sen katto romahti”, kertoo Machiel Pouw, Pelastakaa Lasten arviointiryhmän johtaja Mosambikissa. ”Toinen perhe pakeni turvaan puuhun. Vastaavia sydäntä särkeviä tarinoita on kymmeniä tuhansia. Lukemattomien elämä on särkynyt viime päivien aikana.”   

Koska Beiran tieyhteys on suljettuna romahtaneen sillan takia eikä satama ole vielä käytössä, on lentoyhteys Chimoioon tärkein reitti avun viemiseksi satamakaupunkiin, jossa asuu 600 000 ihmistä. Avustuslennot, mukaan lukien Pelastakaa Lasten lento, ovat alkaneet ja lentojen määrän odotetaan kasvavan merkittävästi lähipäivinä.  

Osana Oxfamin ja CARE:n kanssa yhteistä tukikonsortiota, Pelastakaa Lapset johtaa Chimoion muuttamista hätäavun logistiikkakeskukseksi. 

Machiel Pouw kertoo: ”Taistelemme pääsystä yhä laajemmalle alueelle maan sisällä, avun tarve kasvaa nopeasti. Avustustoimituksemme auttaa perheitä kantamaan ja säilömään puhdasta vettä estääkseen sairauksien leviämistä ja saamaan suojaa sateilta sekä Chimoion-alueella että muualla maassa”. 

”On äärimmäisen vaikeaa päästä ihmisten luo, joihin katastrofi on katkaissut kaikki kulkuyhteydet. Työskentelemme ympäri vuorokauden, jotta pääsemme kaikkialle, missä lapset tarvitsevat meitä. Olemme jo käynnistäneet telttavarastomme lentokuljetuksen Beiraan.” 

Kiitos kaikille niille ihmisille ympäri maailman, jotka tekevät avustustoimituksemme mahdolliseksi. Valitettavasti tiedämme kuitenkin, että tämä on vasta alkua. Kaikki Mosambikissa taistelevat henkien pelastamiseksi. Tarvitsemme lisää tukea, jotta voimme tavoittaa sen lukemattoman määrän lapsia ja heidän perheitään, joiden koko tulevaisuus on vaarassa.” 

Pelastakaa Lasten hätäapukeräys Mosambikiin: www.pelastakaalapset.fi/mosambik