Pelastakaa Lapset ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto järjestävät 26.9. Oulussa seminaarin lapsiin kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta

Lapsiin kohdistuva seksuaaliväkivalta ja digitaalinen media -koulutus tuo Ouluun huippuasiantuntijoita.

Lapsiin kohdistuvaa seksuaalista häirintää, houkuttelua ja väkivaltaa käsitellään seminaarissa useissa asiantuntijapuheenvuoroissa monipuolisesti.

”Alansa erityisasiantuntijat muun muassa Keskusrikospoliisista ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta luennoivat seminaarissa. Seminaarissa käsitellään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista houkuttelua eli groomingia, puhutaan rikoksista tilastojen avulla sekä perehdytään seksuaaliväkivaltaa kokeneen lapsen hoitoon ja seksuaalirikosten ennaltaehkäisyyn”, Pelastakaa Lasten erityisasiantuntija Nina Vaaranen-Valkonen kertoo seminaarin kattavasta ohjelmasta.

”Lapsiin kohdistuva seksuaaliväkivalta on piilorikollisuutta. Vain pieni osuus tapauksista tulee poliisin tietoon. On äärimmäisen tärkeää lisätä tietoisuutta lapsiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä, houkuttelusta ja seksuaaliväkivallasta lasten parissa työskenteleville ammattilaisille, jotta yhä useampi tapaus tulisi ilmi ja ennen kaikkea väkivaltaa saataisiin ennaltaehkäistyä”, erityisasiantuntija Nina Vaaranen-Valkonen sanoo. Ammattilaisten kouluttaminen on yksi merkittävä osa Pelastakaa Lasten Lasten suojelu ja Nettivihje -asiantuntijoiden työtä. Asiantuntijat luennoivat myös Oulussa.

”Osallistuimme heinäkuussa maailman suurimpaan lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa käsittelevään Crimes Against Children -konferenssiin Dallasissa Yhdysvalloissa. Jaamme sieltä saamaamme uusinta tietoa nyt myös Suomessa.”

Seminaari järjestetään yhdessä Pohjois-Suomen aluehallintoviraston kanssa ja on osa Pelastakaa Lasten Lasten suojelu ja Nettivihjeen vuosittaista toimintaa.

”Lapsiin kohdistuva seksuaaliväkivalta on puhuttanut myös Oulussa erityisesti tänä vuonna. On hienoa saada seminaari tänne meille”, opetustoimen ylitarkastaja Sirpa Kova Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta sanoo.

Tapahtumaan on ilmoittautunut jo lähes 600 osallistujaa. Seminaaria voi seurata myös etänä, mikä mahdollistaa tiedon jakamisen yhä suuremmalle ammattilaisten joukolle erityisesti Pohjois-Suomessa.

”On hienoa tehdä yhteistyötä Pelastakaa Lasten kanssa ja tuoda seminaari Ouluun. Seminaarin saama valtava kiinnostus ja suuri osallistujamäärä osoittavat, että aihe kiinnostaa ja puhuttaa ammattilaisia”, Pohjois-Suomen aluehallintoviraston Sirpa Kova sanoo.

 

Lisätietoja: Lapsiin kohdistuva seksuaaliväkivalta ja digitaalinen media -koulutus järjestetään 26.9. klo 8.30-15.45 Hotelli Lasaretin Aurora-salissa Oulussa. Tilaisuus Aurora-salissa on loppuun varattu, mutta ohjelmaa voi seurata livestreaminä: https://livekuvaukset.fi/fi/lahetykset/julkiset-lahetykset
Tutustu seminaarin koko ohjelmaan: https://www.pelastakaalapset.fi/tapahtumat/lapsiin-kohdistuva-seksuaalivakivalta-ja-digitaalinen-media-seminaari/