Nuoret saavat työkokemusta ja tekevät hyvää pullonpalautuspisteissä

Raision seudun koulutuskuntayhtymän opiskelijat tempaisivat jälleen ja jalkautuivat Lidl-myymälöihin kertomaan panttiarpajaisista, joiden avulla tuetaan lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja harrastamista.

Raision seudun koulutuskuntayhtymän opiskelijat toteuttivat jälleen Lidlin Turun seudun myymälöiden pullonpalautuspisteissä promootiotempauksia auttaen ja neuvoen asiakkaita panttiarpajaisiin osallistumisessa. Opiskelijat jalkautuivat viikon aikana Turun, Naantalin, Raision, Kaarinan ja Salon Lidl -myymälöihin. Salon Lidl-myymälässä promootiotempaukset toteutti Salon Seudun Ammattiopisto.

Pulloja palautettaessa pika-arpajaisiin osallistutaan pantillisilla pulloilla ja tölkeillä, palauttamalla ne automaattiin ja painamalla Arvonta-painiketta. Arvonta tapahtuu välittömästi ja arvontaan osallistuja saa tiedon arvonnan tuloksesta automaatin näytöltä sekä automaatin tulostamalta arpalipulta.

Panttiarpajaisten avulla tuetaan syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten opiskelua ja harrastamista kotimaassa. Hyvän mielen lisäksi asiakas itsekin voi hyötyä, sillä palkintona arpajaisissa on 5, 10, 50, 1000 euron arvosta lahjakortteja ja päävoittona 100 000 euron lahjakortti.

– Opiskelijat saavat projektin kautta arvokasta kokemusta työelämästä, järjestötoiminnasta ja asiakaskohtaamisesta. Myös osaamispisteitä kertyy sekä kontakteja paikallisiin kauppoihin. Edellisen pilotin myötä pari opiskelijaa sai työpaikankin, kertoo Rasekon koulutuspäällikkö Ari Tornberg.

– Olemme iloisia yhteistyöstä Rasekon opiskelijoiden kanssa. Tällaisessa yhteistyössä hyvä kiertää monella tapaa: pullojen materiaali kierrätetään, syrjäytymisvaarassa olevat nuoret saavat tukea ja samalla nuoret promoottorit pääsevät tutustumaan työelämään ja kaupan alaan, kertoo Lidlin vastuullisuuspäällikkö Maija Järvinen.