Maanantaina 10.7. SuomiAreenassa puhutaan lapsen oikeuksista sosiaalisessa mediassa

Telia ja Pelastakaa Lapset osallistuvat SuomiAreenan avauspäivään maanantaina 10.7. tuomalla Purje-lavalle esityksen lasten ja nuorten sosiaalisen median kokemuksista. Tavoitteena on lisätä lasten, nuorten ja vanhempien välille enemmän keskustelua lasten ja nuorten arjesta digitaalisissa ympäristöissä improvisaatioteatterin keinoin. Miten lapsen oikeudet toteutuvat internetissä ja mitä aikuisten pitäisi siitä tietää?

Tunnin mittainen Digiboom vai digidoom? -improvisaatioshow rakentuu yleisön ideoiden ja kokemusten pohjalta. Mitään ei ole valmisteltu etukäteen ja kaikki on mahdollista! Lavalle nousevat Kolina-teatteriryhmästä tutut näyttelijät Roope Salminen, Ernest Lawson ja muusikko Olli Äkräs. Tapahtuman juontaa Marja Hintikka.

Kolinan jengin kanssa saapuvat vanhempi konstaapeli ja nettipoliisi Susanna Mara Helsingin poliisilaitokselta, tubettajat Hermanni ja Henkka Remes, sosiaalisen median tutkija Suvi Uski, Pelastakaa Lasten asiantuntija Anniina Lundvall ja Telia Companyn yritysvastuujohtaja Anne Larilahti.

”Lapset kohtaavat verkossa erilaisia tilanteita ja kokevat asioita, joista vanhemmat eivät välttämättä ole lainkaan tietoisia. Vanhempien tuki ja ymmärrys digitaalisen maailman ilmiöistä on tärkeää, jotta lapsi löytää tapoja kehittää itseään ja pystyy suojaamaan itseään ikäviltä tilanteilta. Purje-lavan ohjelmassa haluamme nostaa esiin vakavan aiheen käsittelemällä sitä kuitenkin kesäisen kevyesti, ilon ja mahdollisuuksien kautta”, kertoo Lapset ja digitaalinen media –tiimin asiantuntija Anniina Lundvall.

Telia ja Pelastakaa Lapset juhlistavat yhdessä 100-vuotiasta Suomea ja osallistuvat juhlavuoteen yhteisellä Digiboom-hankkeellaan. Hankkeessa nostetaan esiin lasten ja nuorten ääni: miten oikeudet toteutuvat juuri nyt digitaalisissa ympäristöissä ja miten niiden pitäisi toteutua. Vuoden aikana tuhansia nuoria kannustetaan tapahtumissa ja verkossa kertomaan digitaalisista taidoistaan, teoistaan, toiveistaan ja kokemuksistaan. Samalla nuoria rohkaistaan kehittämään omia digitaalisia taitojaan ja olemaan niistä ylpeitä.

Aika ja paikka:

  • Maanantai, 10. heinäkuuta 2017 klo 17- 18
  • Purjelava, Raatihuoneen puisto, Pori
  • Tapahtuma Facebookissa

Tapahtumaa voi seurata livenä Katsomo.fi:ssä ja se on nähtävissä jälkeenpäin myös tallenteena. Lisäksi keskustelu kuunneltavissa podcastina puhemediapalvelu Kiekussa. Voit kuunnella podkastin Kiekun iOS-sovelluksella ja Kiekun palvelussa seuraamalla SuomiAreena-kanavaa.

Lisätietoja:

Eija Pitkänen, yritysvastuujohtaja, Telia
Puh. 040 302 4100, sähköposti: etunimi.sukunimi@teliacompany.com

Anniina Lundvall, asiantuntija, Pelastakaa Lapset ry
Puh. 050 4332583, sähköposti: etunimi.sukunimi@pelastakaalapset.fi

www.digiboom.fi