Luottamuspuntari: Pelastakaa Lapset on Suomen kolmanneksi luotetuin organisaatio

Suomen kymmenen luotetuinta yritystä ja järjestöä on listattu tuoreessa Luottamuspuntari 2017 – tutkimuksessa. Luottamuspuntariin kerättiin suomalaisten mielipiteitä yhteensä 78 organisaatiosta maaliskuussa kahden viikon aikana.

Viestintätoimisto Tekir teetti luottamuspuntarinsa nyt kolmannen kerran. Kaiken kaikkiaan toimialoista parhaiten menestyivät avustusjärjestöt ja elintarviketeollisuus. Selvityksen toteutti Kantar TNS (TNS Gallup). Siihen vastasi yli 4 000 ihmistä. Kantar TNS keräsi Luottamuspuntaria varten mielipiteet noin 500 vastaajalta kutakin arvioitavaa järjestöä ja yritystä kohti.

Avustusjärjestöt ja elintarvikealan yritykset kiilasivat kärkeen luottamuskyselyssä. Ykkösenä on Fazer, toisena Yliopiston Apteekki ja kolmantena Pelastakaa Lapset -järjestö. Viime vuoden ykkönen, Suomen Punainen Risti oli nyt kyselyn neljännellä sijalla.

Kymmenen luotetuinta organisaatiota:

  1. Fazer
  2. Yliopiston apteekki
  3. Pelastakaa Lapset
  4. Suomen Punainen Risti
  5. Valio
  6. Unicef
  7. Yksityiset apteekit
  8. Mercedes-Benz
  9. Volvo
  10. Vaasan

Luottamuspuntarilla mitattiiin suomalaisten luottamusta eri yhteisöjä ja organisaatioita kohtaan. Luottamusta arvioidaan luottamuksen viiden ulottuvuuden kautta: käsitys integriteetistä, tahdosta, taidoista, tuloksista ja avoimuudesta. Avustusjärjestöistä mukana olivat: Plan Suomi, Kirkon Ulkomaanapu, Unicef, Pelastakaa Lapset ja Suomen Punainen Risti.