Lisää apua katastrofeista kärsiville lapsille

Lisää apua katastrofeista kärsiville lapsille

Laajennamme apuamme sodan runtelemassa Jemenissä ulkoministeriön ja lahjoittajiemme tuella. Lahjoitusvaroilla varmistamme myös lisää apua koronakriisin ja konfliktien seurauksista kärsiville lapsille maailman kriisialueilla.

Jemenin kriisi on tällä hetkellä maailman mittavin humanitaarinen katastrofi. Yli kuusi vuotta kestäneen konfliktin seurauksena valtaosa maan väestöstä on avun tarpeessa. Kiireellistä apua tarvitsee yli 14 miljoonaa ihmistä. Korona on entisestään pahentanut tilannetta maassa.

Ulkoministeriön sekä lahjoittajiemme tuella käynnistämme uuden avustushankkeen Haijahin maakunnassa. Kahdella paikkakunnalla varmistamme, että kaikkein vaikeimmassa tilanteessa olevat lapset ja perheet saavat kipeästi tarvitsemiaan terveys- ja ravitsemuspalveluja.

Sen lisäksi, että tuemme kymmentä paikallista terveyskeskusta, mahdollistamme yhteisöjen terveyspalvelut. Kouluttamamme terveystyöntekijät ja lisäksi vapaaehtoiset edistävät muun muassa lasten rokotusohjelmien toteutusta sekä lisäävät ihmisten tietämystä koronatartunnan ehkäisystä. Parannamme myös puhtaan veden saatavuutta sekä kunnostamme tai rakennamme käsienpesupisteitä sekä käymälöitä tukemissamme terveyskeskuksissa ja yhteisöissä.

Pyrimme tavoittamaan suoraan yli 38 000 ihmistä ensi vuoden heinäkuuhun kestävällä hankkeella.

Lisää apua myös muille kriisialueille

Hädänalaisten ihmisten määrä on koronapandemian myötä lisääntynyt merkittävästi monin paikoin maailmaa. Ohjaamme 200 000 euroa lisää lahjoitusvaroja Pelastakaa Lasten humanitaarisen avustustyöhön varmistaaksemme, että lapset saisivat tarvitsemansa avun. Varat käytetään lasten auttamiseksi siellä, missä tarpeet ovat suurimmat. Konfliktien ja vainon vuoksi pakenemaan joutuneita ihmisiä on maailmassa enemmän kuin koskaan aiemmin. Viime viikkojen aikana jo yli 40 000 ihmistä on paennut Etiopiasta Sudaniin.

Auta Jemenin sodasta kärsiviä lapsia

Auta katastrofeista kärsiviä lapsia