Lasten ja nuorten vetoomus paremman nettikulttuurin puolesta

Telian ja Pelastakaa Lasten yhteinen  Digiboom – Lapsen oikeudet digitaalisessa mediassa –kampanja on päättymässä. Koko vuoden kestävä hanke on ollut osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Kampanjan aikana on nostettu esiin lasten ja nuorten kokemuksia oikeuksien toteutumisesta esimerkiksi verkko- ja peliyhteisöissä. Tavoitteena on, että lapsen oikeudet toteutuvat uuden vuosisadan kynnyksellä paremmin.

Kampanjavuoden aikana tapasimme noin 10 000 lasta ja nuorta tapahtumissa sekä verkossa järjestetyissä tilaisuuksissa. Teimme lapsille ja nuorille noin 13 000 some-teemaista irtotatuointia ja juttelimme samalla kokemuksista verkossa.

Kuinka hyvin sinä tunnet lapsen oikeudet digitaalisessa mediassa?

Kampanjassa kerätyistä lasten ja nuorten kokemuksista koottiin yhteinen vetoomus paremman digitaalisen arjen ja osaamisen puolesta. Lue vetoomus ja pohdi, mitä voisit itse tehdä, jotta lapsilla ja nuorilla on verkossa parempi olla. Voit jakaa konkreettisen tekosi #digiboom ja osallistua näin yhteisiin talkoisiin. Klikkaa vetoomus tästä.

”Kannustamme jokaista aikuista – vanhempaa, päättäjää, alan ammattilaista, digitalistia, opettajaa – miettimään, miten voi omilla teoilla vahvistaa verkkokulttuuria, jossa lapsen oikeudet toteutuvat paremmin. Näitä tekoja voidaan tehdä päivittäin omassa arjessa, omien lasten ja lähipiirin nuorten kanssa. Niitä voi ja kannattaa tehdä myös työpaikoilla, joissa rakennetaan digitaalista tulevaisuutta ja palveluja.

Lisätietoa kampanjasta www.digiboom.fi ja #digiboom