Lähes 150 000 aliravittua tai aliravitsemuksen uhkaamaa rohingya-lasta tarvitsee kiireellisesti ruoka-apua

Lähes 150 000 aliravittua tai aliravitsemuksen uhkaamaa rohingya-lasta tarvitsee kiireellisesti ruoka-apua

Pelastakaa Lapset varoittaa lasten aliravitsemuksen pahenevan merkittävästi Bangladeshin Cox’s Bazarin alueella, jonne yli puoli miljoonaa rohingyaa on paennut Myanmarin väkivaltaisuuksia viimeisen kuuden viikon aikana.

Hätäavun koordinaatioryhmä arvioi, että 281 000 alueelle vasta saapunutta rohingyaa tarvitsee kiireellistä ruoka-apua aliravitsemuksen ehkäisemiseksi tai hoitamiseksi. Heistä 145 000 on alle viisivuotiasta lasta ja yli 50 000 raskaana olevaa tai imettävää äitiä. Alle viisivuotiaista lapsista 14 000 uskotaan jo kärsivän vakavasta akuutista aliravitsemuksesta.

− Hälyttävä määrä lapsia saapuu Bangladeshiin epätoivoisina, nälkäisinä ja aliravittuina paettuaan kodeistaan Myanmarin Rakhinen osavaltiosta. He altistuvat kammottaville elinolosuhteille leireillä, joissa on huonot hygieniaolosuhteet, likaista, saastunutta vettä kaikkialla ja missä heillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin turvautua ruoka-apuun selviytyäkseen, sanoo Pelastakaa Lasten terveysklinikan johtaja, tohtori Unni Krishnan.

− Tämä ei ainoastaan ​​pahenna heidän ravitsemustilannettaan, se lisää merkittävästi heidän riskiä saada vedestä johtuvia lapsille hengenvaarallisia tauteja, kuten koleraa.  Tiedämme, että näissä oloissa tautien leviämisen riski on hyvin todellinen.

Ainakin 507 000 rohingyaa on paennut Bangladeshin Cox`s Bazarin alueelle elokuun 25 päivästä lähtien, jolloin silmittömät väkivaltaisuudet Myanmarin Rakhinen osavaltiossa kiihtyivät.

− Olen välillä ollut syömättä monta päivää, koska ei ole ruokaa, kertoo kolmen lapsensa kanssa Bangladeshiin paennut Fatima.

Fatima pakeni lastensa kanssa hänen miehensä tultua tapetuksi. Hän kertoo hänen poikansa olleen jo lähellä kuolemaa ruoan puutteen vuoksi. Nyt Fatima on saanut Pelastakaa Lasten ruoka-apua.

Laajennamme hätäapuamme

Olemme lähettäneet paikan päälle ravitsemusasiantuntijoita ja terveysklinikan. Lisäksi olemme lähettämässä yhdeksän terveydenhoito- ja ravitsemusryhmää Cox’s Bazarin alueelle yhteistyössä paikallisten viranomaisten, muiden avustusjärjestöjen ja terveysministeriön kanssa. Ryhmät hoitavat aliravittuja alle vuoden ikäisiä lapsia, tarjoavat perusterveydenhuoltoa sekä antavat äideille psykososiaalista tukea ja neuvontaa imettämiseen.

Ruoan ja hätäaputarvikkeiden jakeluja on myös lisätty. Tavoitteena on auttaa 30 000 perhettä eli noin 190 000 ihmistä näiden jakelujen kautta.

Viimeisillään raskaana oleva Hanida pakeni miehensä ja seitsemän lapsensa kanssa kävellen. Perhe ei voinut ottaa mukaan pakomatkalle mitään muuta kuin yllään olevat vaatteet. Kuva: Maria de la Guardia/ Pelastakaa Lapset

Tarvitsemme kipeästi lisää resursseja voidakseen vastata alati kasvavaan hätään. Vaikka esimerkiksi ruoka-apua ja terveydenhoitoa on lisätty, on vaarana että aliravitsemus ja taudit tulevat vaatimaan yhä enemmän uhreja.

Auta rohingya-lapsia

Tekstaa LAPSELLE20 numeroon 16499 (viestin hinta 20 €)
Soita lahjoituspuhelimeen 0600 03365 (20,11 € + pvm)
Lahjoita netissä: www.pelastakaalapset.fi/lahjoita
Lahjoita keräystilille: Nordea FI64 1017 3000 2107 27 (viestiksi Rohingya)
Aloita oma keräys osoitteessa: oma.pelastakaalapset.fi