Kotimaan lapset ja nuoret tarvitsevat apua – Pelastakaa Lapset avaa joulukeräyksen

Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen osallistumalla voi tukea kotimaan hädänalaisia lapsia ja nuoria. Joulukeräys avataan Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. Apua tarvitsevien lasten määrä on kasvanut Suomessa hälyttävästi taloudellisen taantuman seurauksena ja yli 100 000 lasta elää köyhissä perheissä.

Suomessa yli satatuhatta lasta elää köyhissä perheissä. Köyhyys vaikuttaa lapsen koko elämään. Se hankaloittaa lapsen koulunkäyntiä ja kaverisuhteita sekä estää lasta harrastamasta. Köyhyys tuottaa häpeää ja jättää lapsen ulkopuolelle.

Pitkittynyt köyhyys siirtyy herkästi sukupolvelta toiselle. Ongelmat kasautuvat erityisesti nuorille, jotka eivät ole köyhyyden vuoksi pystyneet suorittamaan toisen asteen opintoja. Mitä aikaisemmassa vaiheessa apumme tavoittaa lapset, sitä paremmin he selviytyvät elämässään ja voivat katkaista köyhyyden kierteen.

Pelastakaa Lapset kerää joulukeräyksellään varoja kotimaan lasten ja lapsiperheiden auttamiseksi. Joululahjoituksilla autamme kotimaan hädänalaisia lapsia: maksamme muun muassa vähävaraisten perheiden lasten harrastusmaksuja sekä hankimme nuorille oppikirjat ja opinnoissa tarvittavat välineet koko lukio- tai ammattiopintojen ajalle. Lahjoittajien tuella nuorten tulevaisuus ei jää pelkän peruskoulun varaan, vaan he voivat valmistua ylioppilaaksi tai ammattiin.

Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen voi osallistua:

• soittamalla numeroon 0600 03325 (20,11 € + pvm)
• Lähettämällä tekstiviestin LAPSELLE numeroon 16499 (10€)
• antamalla aineettoman joululahjan: www.toivekauppa.fi
• lahjoittamalla keräystilille IBAN FI64 1017 3000 2107 27, viestiksi ”joulu”
• osallistumalla Joulujuoksuun: www.joulujuoksu.fi

Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräys jatkuu loppiaiseen saakka.

(Keräyslupa: Poliisihallitus POL-2015-7368. Voimassa 1.1.2016-31.12.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta).

Kuuntele Lauran tarina!

Laura kertoo videolla, kuinka hän pystyi perheen köyhyydestä huolimatta käymään lukion ja toteuttamaan unelmansa yliopisto-opinnoista Pelastakaa Lasten tuella.

Katso video täältä:
https://www.pelastakaalapset.fi/joulukerays/joulukerays-yrityksille/#Lauran_tarina

Lisätietoja:

Marika Salonen, yhteyspäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 448 8324, marika.salonen@pelastakaalapset.fi