Kauppakasseilla 30 000 euron tukipotti lapsille ja nuorille

Kauppakasseilla 30 000 euron tukipotti lapsille ja nuorille

Lidl puuhaa taas yhdessä asiakkaiden kanssa lahjoitusta. Tavoitteena on kasata 30 000 euron potti Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelmaan eli lasten ja nuorten harrastamisen ja opiskelun tukemiseen. Tempaukseen voi osallistua ostamalla saukkokuvioisen kangaskassin Lidlin kassalta.

Finlaysonin leikkisällä Lutralutra-kuosilla koristetut kangaskassit ovat saapuneet Lidl-myymälöiden kassoille ympäri Suomen. Kassin ostaja tukee vähävaraisia lapsia ja nuoria, sillä Lidl Suomi lahjoittaa kassien myynnistä yhteensä 30 000 euroa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan.

Pelastakaa Lapset ja sen Eväitä Elämälle -ohjelma on Lidlin pitkäaikainen yhteistyökumppani. Lidl on lahjoittanut lasten ja nuorten hyvinvointia edistävään Eväitä Elämälle -ohjelmaan kestokassien myynnistä yhteensä 100 000 euroa vuosina 2016 ja 2017, ja lisäksi myös Lidlin pulloautomaattien palautusarpajaisten tuotot ohjataan samaan ohjelmaan.

–  On tärkeää, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus kouluttautua ja osallistua mielekkääseen vapaa-ajan toimintaan. Olemme kiitollisia siitä, että Lidl haluaa olla tukemassa lasten ja nuorten yhdenvertaisia mahdollisuuksia ja hyvinvointia. 30 000 euron lahjoitussummalla pystytään tukemaan esimerkiksi yli sadan lapsen harrastamista, Pelastakaa Lapset ry:n asiantuntija Aino Sarkia sanoo.

Aikaisemmin Lidl on tukenut kestokassien myynnillä kerätyillä varoilla Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelman lisäksi Suomen Pakolaisavun Empathy Movement -liikettä ja John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeita.

– Meillä on monia yhteistyö- ja lahjoituskohteita. Nyt kun korona kurittaa monien perheiden taloutta, halusimme taas kohdistaa lahjoituksen lapsille ja nuorille. Toivomme myös, että Lutralutra-kassin leikkisä ulkonäkö houkuttelee ihmisiä pitämään omaa kassia mukanaan ostoksilla. Aina ei tarvitse ostaa uutta muovikassia, Lidl Suomen vastuullisuusasiantuntija Jenni Hakkarainen sanoo.

Nyt käynnissä olevan kampanjan kangaskassit on valmistettu Reilun kaupan puuvillasta ja niiden myyntihinta on 1,99 euroa. Kassit ovat myynnissä niin kauan kuin niitä riittää.