Kalevala Korun Päivänsäde tukee Pelastakaa Lapset ry:n toimintaa

Kalevala Korun Päivänsäde tukee Pelastakaa Lapset ry:n toimintaa

Pelastakaa Lapset ja Kalevala Koru ovat yhdessä auttaneet kotimaan lapsia ja lapsiperheitä jo vuodesta 2010.  Yhteistyö on saanut odotettua jatkoa, kun korusuunnittelija Lina Simons on suunnitellut Päivänsäde-kaulakorun, jonka tuotosta lahjoitetaan osa Pelastakaa Lapset ry:lle. Päivänsäteen tuotoilla tuetaan Pelastakaa Lasten työtä kotimaassa ja maailmalla.

Pelastakaa Lapset ry ja Kalevala Koru Oy ovat toimineet lasten ja vähäosaisten hyväksi jo viime vuosisadan alusta lähtien. Pelastakaa Lapset ry perustettiin 1922 hankkimaan koteja ja turvallisia aikuisia orvoiksi jääneille lapsille ja muutamia vuosia myöhemmin Kalevala Koru perustettiin Elsa Heporaudan ja muiden vaikuttajanaisten tavoitteesta pystyttää patsas suomalaiselle naiselle. Patsas rahoitettiin myymällä koruja ja näin tuli perustetuksi myös Kalevala Koru. Pelastakaa Lapset toimii edelleen lasten oikeuksien puolesta parantaakseen välittömästi ja pysyvästi lasten elämää kaikkialla maailmassa ja Kalevala Koru jatkaa hyväntekeväisyyttä kanavoimalla osan tuotoistaan tärkeisiin yhteiskunnallisiin kohteisiin.

”Meille täällä Pelastakaa Lapsissa Päivänsäde-hela kertoo tarinaa äitiydestä ja rakkaudesta. Korun antaja ja saaja puhuvat samaa kieltä ja liittyvät hyvän tekijöiden pitkään ketjuun. Toivomme, että Päivänsäde löytyy äitienpäivänä monen äidin kaulalta ja saa tulevaisuudessa jatkoa vaikkapa käsikorun muodossa”, iloitsee Pelastakaa Lasten varainhankintapäällikkö Sari Meller.

Päivänsäde-korua voi kantaa lapsi tai yhtä hyvin äiti, isoäiti tai kummi – tällöin korun punaiset ja siniset kivet symboloivat omia päivänsäteitä, tyttöjä tai poikia.

”Hyväntekeväisyyskorut ovat olleet vuosikymmeniä luonteva osa Kalevala Korun toimintaa. Yritys on itse saanut alkunsa varainkeruusta tärkeään tarkoitukseen ja on tukenut 80 toimintavuotensa aikana lukuisia eri hyväntekeväisyyskohteita. Pelastakaa Lapset tekee pyyteetöntä ja merkittävää työtä lastensuojelun eteen. Olemme tukemassa tätä tärkeää toimintaa ilolla ja ylpeydellä”, toteaa Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen.