Jyväskylän seudulla osallistutaan aktiivisesti hyväntekeväisyyteen pullonpalautusautomaateilla

Pelastakaa Lapset ry:n tilastojen mukaan Jyväskylän seudun pullonpalautusautomaattien Panttiarpajaisten osallistumisprosentti on selvästi muuta Suomea korkeampi. Aktiivisimmat Jyväskylän seudun hyväntekeväisyyteen ja arpajaisiin osallistuvat pullonpalauttajat löytyvät K-Supermarket Lutakosta, Jyväskylästä. Pelastakaa Lasten Panttiarpajaisten tuotoilla tuetaan syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria.

Pelastakaa Lapset ry:n tilastojen mukaan Jyväskylän seudun osallistumisprosentti pullonpalautusautomaattien Panttiarpajaisissa on 3,7 prosenttia, valtakunnallisen osallistumisprosentin ollessa 2,7 prosenttia. Jyväskylän seudun korkein Panttiarpajaisten osallistumisprosentti löytyy K-Supermarket Lutakosta, Jyväskylästä, jonka asiakkaista 7,7 prosenttia osallistuu pullopanteillaan Pelastakaa Lasten Panttiarpajaisiin. Tämä on lähes kolme kertaa enemmän kuin valtakunnallinen keskiarvo.

K-Supermarket Lutakon kauppias Mikko Ruuskasen mukaan Lutakon alueen ulkoilijat ja työntekijät ovat omiaan lisäämään Panttiarpajaisten suosiota. ”Lutakon alue on suosittu ulkoilualue. Asiakkailla saattaa olla lenkillä mukanaan vain muutama juomapullo, joiden panteilla he sitten osallistuvat Panttiarpajaisiin. Alueen lukuisat työntekijät palauttavat myös yksittäisiä pullojaan aktiivisesti kauppaan ja osallistuvat niillä Panttiarpajaisiin”, Ruuskanen lisää.

Jyväskylän seudun toiseksi korkein Panttiarpajaisten osallistumisprosentti löytyy K-Market Kauppahallista, Jyväskylästä (6 prosenttia) ja kolmanneksi korkein Lidl Muuramesta (5,7 prosenttia).

Pelastakaa Lapset ry:n Panttiarpajaisiin voi osallistua K-ruokakauppojen ja Lidlin myymälöiden pullonpalautusautomaateilla. Panttiarpajaisissa on jaossa palkintoina yli miljoonan euron arvosta lahjakortteja. Panttiarpajaisten tuotoilla tuetaan kotimaassa syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja harrastamista. Pelastakaa Lapset ry:n mukaan syrjäytymisvaara koskee Suomessa jopa 168 000 lasta ja nuorta.

Lisätietoja Panttiarjapaisista täällä.