Jemenissä 120 000 nälässä elävän lapsen tilanne katastrofaalinen

Miljoonille päivittäin nälkää näkeville Jemenin lapsille ja heidän ruokkimisensa kanssa kamppaileville vanhemmille on yhdentekevää, kutsutaanko Jemenin nälkäkriisiä nälänhädäksi vai ei, toteaa Tamer Kirolos, Pelastakaa Lasten maajohtaja Jemenissä.

– Tänään julkistettu ruokaturvattomuutta arvioiva selvitys osoittaa, että Jemenin nälkäkriisi on pahentunut viime vuoden aikana. Arviolta 120 000 lapsen määritellään elävän ”katastrofaalisessa” tilassa. Tämä merkitsee sitä, että he eivät ole hetkeen saaneet sitä määrää ruokaa, mitä he päivittäin tarvitsevat. Seurauksena ovat nälkiintyminen, kuolema ja puutostilat. Miljoonat lapset ovat ajautumassa samaan tilaan, elleivät he saa kiireellistä apua.

– Pelastakaa Lasten arvion mukaa 85 000 lasta on jo kuollut äärimmäiseen nälkään tai sairauksiin sitten sodan kiihtymisen vuonna 2015. Tämä luku kasvaa joka päivä.

– Avustusryhmämme kohtaavat perheitä, jotka yrittävät epätoivoisesti pitää vakavasti aliravitut ja jopa tajuttomassa tilassa olevat lapsensa hengissä. Mikään ei tunnu niin pahalta kuin se, että näkee lapsen kuolevan nälkään samalla kuin ruoan tuontia maahan rajoitetaan ja väkivalta estää avun toimittamisen. Ja jos ruokaa onkin tarjolla, monilla ihmisillä ei yksinkertaisesti ole siihen varaa. Aliravitut lapset kuolevat estettävissä oleviin sairauksiin koska elintärkeitä lääkkeitä on jäänyt jumiin satamiin ja tarkastuspisteisiin.

– Tämä hirveä tilanne on täysin ihmisen aiheuttama ja suora seuraus neljä vuotta sitten laajentuneista väkivaltaisuuksista. Konfliktin lopettaminen on ainoa tapa saada kärsimykset päättymään. Ruotsissa parhaillaan käytävät neuvottelut ovat lupaava merkki. Pyydämme kaikkia maita, joilla on vaikutusvaltaa tämän konfliktin osapuoliin lisäämään painostusta, jotta nämä lopettaisivat sodan. Jos näin ei tapahdu, suuri määrä lapsia kuolee jatkossakin, ja jälkipolvet tulevat tuomitsemaan kaikki asianosaiset.

Auta Jemenin lapsia 

Tee lahjoitus Jemenin lasten hyväksi: www.pelastakaalapset.fi/jemen