Irakilaiset lapset suuressa vaarassa sotilashyökkäyksen vuoksi

Kasainvälisen Pelastakaa Lapset –järjestön mukaan yli 30 000 ihmistä on paennut Mosulin ja Hawijan kaupungeista kuluvan kesän aikana. Tilanteen pahetessa satojen tuhansien ihmisten odotetaan vielä jättävän kotinsa. He pakenevat henkensä edestä, tulitusta väistellen. Monet tekevät vaarallisen matkan jalan. Lapset ja heidän perheensä joutuvat ottamaan valtavia riskejä paetessaan odotettavissa olevaa sotilashyökkäystä Irakissa.

Ääriään myöten täynnä olevissa leireissä kärsitään kuumuudesta, ahtaudesta ja puhtaan veden puutteesta ja monet perheet joutuvat viettämään yönsä taivasalla. Pelastakaa Lapset on vedonnut eilen Washingtonissa kokoontuneisiin Irakin avunantajamaiden päättäjiin, jotta yli kaksi vuotta konfliktista kärsineiden lasten tarpeisiin vastattaisiin. ”Osallistujien on nopeasti varmistettava riittävä rahoitus humanitaariselle avulle ja siviiliväestön suojelemiseksi, jotta turvapaikan tarpeessa olevat lapset saisivat ruokaa, suojaa, koulutusta ja terveydenhoitoa”, sanoo Pelastakaa Lasten Irakin maajohtaja, Maurizio Crivellaro. ”Kaikissa ISISin valtaamia alueita vastaan tehdyissä iskuissa siviileille on varmistettava turvallinen reitti pois alueelta ja avustustoiminta on suunniteltava huolellisesti”.

Pelastakaa Lapset auttaa hiljattain Mosulista ja sen ympäristöstä paenneita perheitä ja jatkaa avun toimittamista konfliktia paenneille perheille Irakin Kurdistanissa sekä maan pohjois-, länsi- ja keskiosissa. Jaamme ruokapaketteja ja -kuponkeja, hygieniatarvikkeita ja puhdasta vettä, järjestämme oppitunteja lapsille, jotka ovat joutuneet jättämään koulunsa, ja huolehdimme kaikista heikoimmassa asemassa olevien lasten turvallisuudesta.

 

Auta pakolaiskriisistä kärsiviä lapsia

Tee verkkolahjoitus: www.pelastakaalapset.fi/lahjoita (valitse lahjoituskohteeksi Pakolaiskriisistä kärsivät lapset)

Soita lahjoituspuhelimeen 0600 03365 (20,11 € + pvm)

Tekstaa LAPSELLE numeroon 16499 (viestin hinta 10 €)

Tee lahjoitus keräystilille: FI64 1017 3000 2107 27 (viestiksi Pakolaiskriisi)