Google ja Pelastakaa Lapset yhteistyöhön – Google lahjoittaa koronan vuoksi ahdinkoon joutuneiden perheiden ruoka-apuun

Googlen hyväntekeväisyysorganisaatio Google.org  tukee Pelastakaa Lapset ry:n ruoka-apuhankkeen kautta koronapandemian vuoksi ahdinkoon joutuneita lapsiperheitä Suomessa. Google.org lahjoittaa järjestön ruoka-apuun 55 000 Yhdysvaltain dollaria, eli lähes 50 000 euroa. Apua tarvitaan, sillä koronakriisi on ajanut suuren määrän perheitä taloudellisesti erittäin tiukoille. Pelastakaa Lapset saa avunpyyntöjä ahdinkoon ajautuneilta lapsiperheiltä päivittäin.

Suomessa eli jo ennen koronakriisin puhkeamista 112 000 lasta pienituloisissa perheissä. Koronaviruksen aiheuttama kriisi ajaa yhä useampia perheitä taloudelliseen ahdinkoon. Vallitsevan poikkeustilanteen takia useissa perheissä vanhemmat ovat menettäneet tai vaarassa menettää toimeentulonsa. Taloudellisia vaikeuksia kohtaavat nyt myös ne perheet, joiden tilanne oli ennen kriisiä vakaa. Pelastakaa Lapset saa avunpyyntöjä hädänalaisilta lapsiperheiltä päivittäin.

Pelastakaa Lapset auttaa taloudelliseen ahdinkoon joutuneita lapsiperheitä Suomessa jakamalla heille 70 euron lahjakortteja ruokakauppaan. Lahjakorttien jaossa on mukana yli 50 Pelastakaa Lasten paikallisyhdistystä ja 5 aluetoimistoa yhteistyökumppaneineen. Lahjakortit rahoitetaan täysin lahjoitusvaroin. Pelastakaa Lapset on saanut merkittävän tuen hankkeelleen Google.org:ilta, joka lahjoittaa järjestön ruoka-apuun 55 000 Yhdysvaltain dollaria, eli lähes 50 000 euroa.

”Koronakriisi ja sen yhteiskunnalliset ja taloudelliset seuraukset ovat olleet kova isku monille suomalaisperheille. Toivomme, että tämä lahjoituksemme osaltaan auttaa näitä perheitä yli kaikkein pahimman tilanteen kohti parempaa”, sanoo Googlen Suomen maajohtaja Antti Järvinen.

”Työttömyys, lomautukset ja yksinhuoltajuus ovat esimerkkejä asioista, jotka vaikeuttavat perheiden tilannetta juuri nyt. Taloudelliset vaikeudet kärjistävät tilannetta erityisesti niissä perheissä, joissa arki on ollut jo aiemmin haastavaa. Apua tarvitaan nyt myös niissä perheissä, joilla ei ennen kriisiä ollut mitään hätää. Olemme erittäin kiitollisia Googlelle tästä merkittävästä lahjoituksesta, jolla voimme olla yhä useamman ahdinkoon joutuneen lapsiperheen tukena”, sanoo asiantuntija Aino Sarkia Pelastakaa Lapsista.

Pelastakaa Lasten Sarkia saa paikallisyhdistysten kautta paljon palautetta ruokalahjakortin saaneilta perheiltä. Palautteissa korostuvat kiitollisuus ja helpotus. Esimerkiksi eräs kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti totesi kortin saatuaan: ”Ihanaa, että saa viikon ajalle helpotusta ruokaostoksiin.” Toinen, pitkäaikaistyöttömänä sairauden vuoksi oleva kahden lapsen äiti kuvailee tuntemuksiaan: ”Olemme miehen kanssa aivan häkeltyneitä, sillä emme osanneet tällaista odottaa. Tilanne on meillä hyvin poikkeuksellinen ja olemme yrittäneet pärjätä keskenämme. Tukiverkkoja on hyvin vähän – saati heitä, jotka ymmärtäisivät kokonaistilannetta. Iso kiitos!”

Google.org
Google.org on Googlen voittoa tavoittelematon osa, joka on toiminut vuodesta 2005. Google.org on sitoutunut lahjoittamaan sekä teknistä tukea, että yhteensä 100 miljoonaa dollaria globaaliin COVID-19 pandemian vastaiseen työhön niillä osa-alueilla, joilla näiden resurssien käyttö nähdään kaikkein vaikuttavimmaksi. Näitä ovat terveys ja tiede, taloudellinen tuki ja toimintaedellytysten palauttaminen sekä etäoppiminen.