Geneven neuvottelut: Avustusjärjestöt vaativat ratkaisua Jemenin konfliktiin

Pelastakaa Lapset ja joukko muita Jemenissä toimivia kansainvälisiä avustusjärjestöjä ovat julkaisseet yhteisen julkilausuman Jemenin konfliktiin ratkaisua hakevien neuvotteluiden alla. Neuvottelut pidetään huomenna 6.9. Genevessä.

Pelastakaa Lasten Jemenin maatoimiston johtaja Tamer Kirolos toteaa, että miljoonien jemeniläisten lasten ja perheiden kärsimyksille on pantava loppu.

– Jemenin lasten oikeuksia on rikottu jo lähes neljä vuotta jokaisen konfliktin osapuolten toimesta. Nyt on aika unohtaa strategiset ja poliittiset tavoitteet ja näiden sijaan keskittyä maan tulevaisuuteen – lapsiin, joiden elämästä ei ole tähän saakka piitattu.

Julkilausumassaan järjestöt nostavat esiin konfliktin tuhoisia vaikutuksia. Enemmän kuin kaksi miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja yli kahdeksan miljoonaa ihmistä ei tiedä mistä saada ruokaa. Avustusjärjestöt ovat myös huolissaan siitä, että kolera jatkaisi leviämistään.

Avustusjärjestöjen humanitaarinen apu tarjoaa välitöntä lievitystä hädän keskellä. Kansainvälistä yhteisöä vaaditaan siksi tekemään kaikkensa, jotta Jemenin väestöä suojellaan väkivallalta ja muista koettelemuksista.

On äärimmäisen tärkeää, että konfliktin osapuolet sitoutuisivat aidosti osallistavaan ja oikeudenmukaiseen poliittiseen prosessiin. On välttämätöntä huomioida naisten, nuorten ja kansalaisyhteiskunnan ääntä ja tarpeita. Rauha on ainoa tie eteenpäin.

Auta konflikteista kärsiviä lapsia 
Tekstaa sana LAPSELLE numeroon 16499 ja lahjoitat 10 euroa lasten hätäapuun
Tee verkkolahjoitus: www.pelastakaalapset.fi/jokakuudeslapsi