Digisankarit-kampanja nostaa esiin nuorten onnistumisia netissä

Telia ja Pelastakaa Lapset ry nostavat Digisankarit-kampanjassaan elokuussa esiin nuoria suomalaisia, jotka ovat menestyneet netissä ennakkoluuloja ja epäilyksiä voittaen. Digisankarit ovat koodari Niklas Ansamaa, Instagram-kuvaaja Juuso Hämäläinen, Miss Helsinki Sephora Lindsay, taiteilija Verna Niemi ja tubettaja Henkka Remes. Digisankarit näkyvät elokuun aikana Telian ja Pelastakaa Lasten somekanavilla sekä Digisankarien omilla somekanavilla.

”Nuoret monesti unohtavat, että vaikka unelmia ei välttämättä olisi helppo toteuttaa, se on silti mahdollista. Työskentely sosiaalisen median avulla on yleistymässä ja esimerkiksi omasta harrastuksesta voi somen avulla tehdä täyspäiväisen työn. Siksi haluan motivoida nuoria saavuttamaan unelmansa ja kokeilemaan jotain uutta ja erilaista”, Instagramissa yli 200 000 seuraajaa kuvillaan saanut JuusoHD:nä tunnettu valokuvaaja Juuso Hämäläinen kertoo.

Unelmansa voi saavuttaa myös somessa

”Lasten ja nuorten netinkäytöstä puhutaan usein vain uhkien ja negatiivisten asioiden kautta. Kuitenkin myös onnistuminen, menestys, pärjääminen ja unelmien saavuttaminen ovat asioita, jotka liittyvät nettiin ja someen. Haluamme Digisankarit-kampanjassa kääntää katseen nuorten onnistumisiin netissä”, avaa kampanjaa Telian Suomen yritysvastuujohtaja Eija Pitkänen.

”Verkossa on tilaa ja mahdollisuuksia vaikka mihin. Digitalisaatio on antanut siihen hienot välineet. Kampanjan aikana haluamme nuorten tunnistavan omia taitojaan, osaamistaan ja olemaan niistä ylpeitä. Jokainen nuori voi vahvistaa omia taitojaan ja tehdä unelmista totta. Samalla toivomme vanhempien suhtautuvan entistä uteliaammin siihen, mitä nuoret verkossa tekevät ja myös kannustamaan luovaan osallisuuteen sekä vaikuttamiseen verkossa”, sanoo asiantuntija Anniina Lundvall Pelastakaa Lasten Lapset ja digitaalinen media -tiimistä.

Digisankarit on osa Digiboom-hanketta, joka on Telian lahja satavuotiaalle Suomelle ja virallinen Suomi 100 -hanke. Juhlavuoden aikana kohdataan kymmeniä tuhansia nuoria Pelastakaa Lasten kanssa yhdessä järjestettävissä tapahtumissa ja tuetaan nuoria digitaalisien valmiuksien kehittämisessä. Somekanavilla jaetaan tunnisteella #digiboom tietoa ja tunnelmia vuoden tapahtumista. www.digiboom.fi sivusto kokoaa tarinat yhteen ja tarjoaa lisätietoa lapsen oikeuksista digitaalisessa mediassa.

Digisankareiden videot julkaistaan myös Telian YouTube-kanavalla: http://bit.ly/2vziRtr

www.digiboom.fi

#digiboom #suomi100 #uusiyhteys

Seuraa Digisankareita:

Verna Niemi https://www.instagram.com/vernasart/
Henkka Remes https://www.youtube.com/henkkaremes
Juuso Hämäläinen https://www.instagram.com/juusohd/
Sephora Lindsay https://www.instagram.com/sephoralindsay/
Niklas Ansamaa https://www.instagram.com/niklas.ansamaa/ & https://nitomani.com/