CBRE mukaan tukemaan Pelastakaa Lapset ry:n koronatyötä 

Maailman suurin kaupallisen kiinteistöalan asiantuntijayritys CBRE tekee Pelastakaa Lapset ry:lle merkittävän lahjoituksen auttaakseen koronaviruksen takia ahdinkoon joutuneita lapsia ja lapsiperheitä kotimaassa. Lahjoittajien apua tarvitaan, sillä koronakriisi ajaa yhä useamman perheen taloudelliseen ahdinkoon. Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne koettelee myös lasten henkistä hyvinvointia.  

Pelastakaa Lasten tuoreen Lapsen ääni 2020 –kyselyn mukaan useampi kuin joka neljäs lapsi kokee henkisen hyvinvointinsa erittäin huonoksi tai melko huonoksi koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Erityisen haastavaan asemaan ovat joutuneet vähävaraisten perheiden lapset. Heistä suuri osa on muun muassa huolissaan perheensä toimeentulosta ja tuen tarpeesta.  

Koronaviruksen aiheuttama kriisi ajaa yhä useampia perheitä taloudelliseen ahdinkoon. Vallitsevan poikkeustilanteen takia useissa perheissä vanhemmat ovat menettäneet tai vaarassa menettää toimeentulonsa. Taloudellisia vaikeuksia kohtaavat nyt myös ne perheet, joiden tilanne oli ennen kriisiä vakaa. Pelastakaa Lapset saa avunpyyntöjä hädänalaisilta lapsiperheiltä päivittäin. 

Pelastakaa Lapset tukee lahjoitusten turvin lapsia ja lapsiperheitä koronaviruksen aiheuttamassa ahdingossa. Järjestö on lisännyt koronakriisin seurauksena verkossa tarjottavaa keskusteluapua lapsille ja nuorille. Verkkonuorisotalo Netarin palveluiden kysyntä on kasvanut maaliskuun puolivälistä lähtien. Järjestö on jakanut taloudelliseen ahdinkoon joutuneille lapsiperheille 70 euron lahjakortteja ruokakauppaan jo yli 400 000 euron arvosta. Lahjakortit rahoitetaan täysin lahjoitusvaroin. CRBE Finlandin myöntämä tuki on erittäin merkittävä järjestön koronatyön jatkumiselle.  

Colin Waddell CBRE Finland Oy:n toimitusjohtaja kommentoi: “Pelastakaa Lapset ry tekee äärimmäisen tärkeää työtä hädänalaisten lasten auttamiseksi, ja nyt koronakriisin myötä avuntarve on lisääntynyt entisestään. Tämä keräys oli osa CBRE-konsernin globaalia United We Rise -hyväntekeväisyystempausta, jossa kukin maaorganisaatio sai itse valita paikallisen hyväntekeväisyyskohteen. Lahjoitettava summa kerättiin kokonaisuudessaan talon sisällä sekä yrityksen että henkilöstön voimin ja oli sydäntälämmittävää huomata, miten avokätisesti henkilöstömme lähti tähän tärkeään asiaan mukaan. Kampanjasloganin mukaisesti: yhteisvoimin ja toisiamme tukien tästä selvitään! 

Lahjakorttien jaossa on mukana yli 50 Pelastakaa Lasten paikallisyhdistystä ja 5 aluetoimistoa yhteistyökumppaneineen. Avun tarvitsijoiden määrä on kasvanut koronakriisin edetessä ja tukea tullaan tarvitsemaan vielä pitkälle loppuvuoteen. Pelastakaa Lapset saa paikallisyhdistysten kautta paljon palautetta ruokalahjakortin saaneilta perheiltä. Palautteissa korostuvat kiitollisuus ja helpotus.  

”Monen perheen taloudellinen tilanne on ollut vaikea jo keväästä lähtien ja nyt kesäloma-aikana se vaikeutuu entisestään, kun kouluruokailu on jälleen tauolla. Eräästäkin paikallisyhdistyksestämme todettiin, että kaikki ruokalahjakortteja jakavat tahot ennustavat tarpeen lisääntyvän kesällä. Myös tuleva syksy herättää huolta erityisesti niiden perheiden osalta, joilla ei ole minkäänlaista taloudellista puskuria tukenaan. Lisäksi perheiden jaksaminen ja henkinen hyvinvointi huolettavat kovasti. Olemmekin erittäin kiitollisia CBRE Finlandille tästä merkittävästä lahjoituksesta, jolla voimme olla yhä useamman ahdinkoon joutuneen lapsiperheen tukena”, sanoo asiantuntija Aino Sarkia Pelastakaa Lapsista.   

CBRE Finland Oy tarjoaa kiinteistöalan asiantuntijapalveluita kiinteistöjen omistajille, sijoittajille ja vuokralaisille Helsingin, Turun, Jyväskylän ja Oulun toimipisteistä käsin. Palvelutarjontaamme kuuluu myynti-, osto- ja velkarahoitusjärjestelyneuvonanto,  toimitilavuokraus, kiinteistöjohdon konsultointi ja vuokralaisedustus, kiinteistöomaisuuden hallinnointi, kauppakeskusjohtaminen, kiinteistöarviointi sekä toimitila- ja työympäristömuutokset. CBRE Finlandilla työskentelee yli 130  kiinteistöalan asiantuntijaa. CBRE Global Workplace Solutions (GWS) Finland Oy tuottaa asiakkailleen kokonaisvaltaisia kiinteistöjohtamisen palveluita ja ratkaisuja. Olemme erikoistuneet integroitujen kiinteistöpalveluiden johtamiseen, kiinteistöjen tekniseen ylläpitoon, projekti- ja projektinjohtopalveluihin sekä konesalien ylläpitoon. CBRE GWS Finlandilla työskentelee yli 70 kiinteistöalan ammattilaista ympäri Suomea. Lue lisää molemmista yrityksistä: www.cbre.fi  

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG), Fortune 500- ja S&P 500 -yhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Los Angelesissa, on maailman suurin kaupallinen kiinteistöpalvelu- ja sijoitusyhtiö (vuoden 2019 liikevaihdon perusteella). Yhtiöllä on yli 100 000 työntekijää (osakkuusyhtiöt pois lukien), ja sen yli 530 toimistoa (osakkuusyhtiöt pois lukien) palvelevat kiinteistöjen omistajia, sijoittajia ja vuokralaisia eri puolilla maailmaa. CBRE tarjoaa kiinteistön myynti- ja leasingpalveluita ja niihin liittyvää strategista neuvontaa, yrityspalveluja, kiinteistö-, toimitila- ja projektijohtopalveluja, kiinnelainapalveluja, arviointipalveluja, kehityspalveluja, sijoitusten hoitopalveluja ja tutkimus- ja konsulttipalveluja. www.cbre.com