Adoptioperheistä on pulaa

Uusia adoptionhakijoita tarvitaan tällä hetkellä pienille 0-4-vuotiaille lapsille erityisesti Thaimaassa ja Filippiineillä. Lisäksi Bulgariaan ja Kiinaan tarvitaan perheitä joustavilla ikätoiveilla. Adoption tarpeessa on myös sisarussarjoja, joissa vanhempi lapsi voi olla leikki-ikäinen tai kouluikäinen.

Yhä useampi adoptionhakija on lähempänä 45 vuoden ikää tiedustellessaan ensi kertaa adoptiomahdollisuuksista. Adoptioprosessiin kannattaa ryhtyä hyvissä ajoin.  Yhä useamman suomalaisen adoptionhakijan kanssa joudutaan tällä hetkellä laskemaan sitä, ehditäänkö adoptioprosessi toteuttaa Suomen adoptiolaissa olevan 50 vuoden yläikärajan puitteissa. Ajoissa prosessiin ryhtyminen vähentäisi riskejä sille, että aika loppuu kesken. Se myös lisäisi hakijoiden mahdollisuuksia toivoa pientä lasta. Adoption yläikärajoilla on Suomen laissa sekä adoptiolapsia luovuttavissa maissa tavoiteltu sitä, että lapsi saisi mahdollisimman pitkäikäiset ja jaksavat vanhemmat kasvunsa turvaksi.

Myönteistä on se, että adoptioprosessi Suomessa etenee adoptioneuvonnan jälkeen lupakäsittelyyn ripeästi ja Pelastakaa Lapsilla on hyvät mahdollisuudet toimittaa adoptiohakemuksia kohdemaihin. Lapsen voi väljällä lapsitoiveella saada jopa 1-2 vuoden odotusajalla. Suurin osa hakijoistamme sai viime vuonna lapsen noin 2 vuodessa hakemuksen lähettämisestä lapsen Suomeen saapumiseen. Nyt adoptionhakijoita tarvitaan lisää ja kaikenikäisille lapsille.

Lue lisää adoptioista kohdemaissamme: Thaimaa, Filippiinit, Kiina ja Bulgaria.